Hlavní obsah

Nymburk se o víkendu promění v rej jarmarků a poutí

Novinky, Kamila Mouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Nymburk připravuje pro své obyvatele i návštěvníky tradiční akci s názvem Nymburské posvícení, která se uskuteční první zářijový víkend. Pro příchozí zde bude čekat bohatý kulturní i doprovodný program, který ocení i nejmenší ratolesti.

Článek

Návštěvníci Nymburku budou moci 5. a 6. září zhlédnout, jak se město ponoří do historické atmosféry. Lokality Na Rejdišti, na Kostelním náměstí, v Parku Pod Hradbami, na Špičce, na Náměstí Přemyslovců a jiné se tak změní na místa zaplněná kejklíři, rytíři, staročeskými prodavači a řemeslníky a pouťovými atrakcemi.

Víkendové oslavy zpestří i nejrůznější hudebníci jako Standa Hložek, Tomáš Klus, Petra Janů či skupina Golem.

Posvícení plné lahůdek

Do programu posvícení se budou moci zapojit i samotní návštěvníci. Pořadatelé pro ně připravili zábavnou soutěž, jež nese název Posvícenský koláček. Na své si tedy přijdou zdatné kuchařky, které zde budou moci předvést své kulinářské umění. Nejchutnější koláčky pak budou odměněny cenami a zároveň puncem "nejlepších posvícenských".

FOTO: archiv Nymburk, MEKS

Posvícení nezůstává jen u sladkých dobrot, ale nabízí gurmánům i ochutnávky burčáku, vína nebo slaných preclíků. V restauracích mohou zájemci ochutnat typické posvícenské menu, kterému dominuje pečená kachna se zelím a Postřižinské pivo. Milovníci zlatavého moku si budou moci prohlédnout místní pivovar, který se proslavil v knihách Bohumila Hrabala.

Více informací lze nalézt na stránkách Městského kulturního střediska http://meks.nymburk.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám