Hlavní obsah

Zámek Hluboká přivítá na bále tajemnou pohádkovou postavu

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou

Skutečný bál princezen, princů, panošů, rytířů a jiných pohádkových postav se bude konat 1. srpna na zámku Hluboká v jižních Čechách. Čarokrásná veselice, na niž jsou zváni všichni rodiče s dětmi, vypukne již v deset hodin a mimo plesu se zúčastnění mohou těšit na program plný dobových her, turnajů a divadelních představení.

Foto: Profimedia.cz

Na zámek Hluboká jsou všichni zváni na pohádkový princeznovský ples.

Článek

Na Hluboké se 1. srpna od dopoledních hodin všechny děti mohou zúčastnit mnoha her a aktivit. A protože se jedná o pohádkový ples, bude doprovodný program plný dobových představení a turnajů.

Během dne mohou návštěvníci shlédnout například Turnaj pro královnu, v němž se utkají udatní rytíři v dobových zbrojích. Následovat bude Duel s ukázkami soubojů s kordy, šavlemi, meči a štíty.

Pro všechny bude také připravena ukázka temperamentního španělského tance. Princezny a princové, jež si budou chtít tanec vyzkoušet, se budou moci zúčastnit výuky tanců.

Na správném bále nesmí chybět ani překvapení, a proto přijede pohádková postava, jež Česko nikdy nenavštívila, a přiveze si s sebou neznámého společníka. Děti, které se 6. princeznovského bálu zúčastní v kostýmech, budou po splnění úkolů odměněni dárkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Památkáři zpřístupnili část zámku Valtice

Po dlouhých a náročných opravách zámku Valtice je zpřístupněná část druhého patra. Na rekonstrukci pracovali památkáři skoro 16 let. Projekt stál zhruba 20...

Výběr článků

Načítám