Hlavní obsah

V britském Oldhamu zavedou v hospodách fronty na bar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Štamgasti hospod v anglickém městě Oldham poblíž Manchestru se brzy budou muset stavět do fronty u baru jako v bance a nebudou si smět koupit více jak dvě piva najednou. Opatření má podle mínění tamní radnice zabránit rvačkám a opíjení, uvedl britský deník The Daily Telegraph.

Článek

Zákazníci budou stát za provazovou bariérou, známou například z bank a britských poštovních úřadů, a při čekání ve frontě na obsluhu bude navíc zakázáno pít. Nová pravidla stanovená oldhamskými úřady budou platit pro všech 22 pubů v centru města.

"Musí zde být nějaký druh zátarasu, přes nějž by se lidé nemohli dostat, buď provaz nebo případně i něco silnějšího," uvedl radní Derek Heffernan.

Často dochází k bitkám a k pobodání

"Bude to sice znamenat konec objednávek 'rund' pití, ale musíme něco udělat pro zklidnění situace. Dochází zde k bitkám a k pobodání a není správné, aby se lidé, kteří si vyrazí za zábavou, museli bát napadení," dodal.

Změny v tradičním objednávání pití v oldhamských pubech mají své odpůrce. "Tato opatření jsou nákladná, zbytečná a naprosto nepřiměřená v době, kdy v Británii končí činnost kolem 40 hospod týdně," postěžoval si Mark Hastings ze Sdružení britského piva a hospod. "Lidé se nebudou chtít chodit napít, pokud budou muset čekat frontu, jako by byli na poště," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám