Hlavní obsah

Kam o víkendu na lyže: Na horách leží nový sníh a permanentky jsou levnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci sněhových radovánek si stále mohou užívat na českých i moravských horách. Napadl nový sníh a ochladilo se. Navíc lidé ušetří, ve skiareálech se většinou jezdí za mimosezónní ceny. Jsou však i centra, která už provoz ukončila nebo omezila. Pozor by si na silnicích měli dát řidiči, do vyšších poloh by neměli vyrážet bez zimní výbavy. Nejvíc sněhu leží na Pradědu, kde mají 190 centimetrů.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Běžkaři v Krkonoších

Článek

Metr a půl sněhu leží v Horních Mísečkách na Medvědíně. A celých 120 centimetrů sněhu mají na Božím daru v Krušných horách. Na Černé hoře, Pustevnách a Severák v Jizerských horách leží okolo metru sněhu.

Výborné podmínky nabízejí střediska v Krkonoších a Orlických horách, kde v noci na čtvrtek napadlo asi deset centimetrů prachového sněhu. Na sjezdových tratích leží přes metr sněhové pokrývky. Podmínky ve Špindlerově Mlýně jsou podle provozovatelů jedny z nejlepších v této sezóně. Ceny jízdného na vlecích proti hlavní sezóně klesly.

Zima se vrátila i na Šumavu, kde přibyl čerstvý sníh a ochladilo se. Na milovníky běžek čekají desítky kilometrů upravených tras. V západočeské části Šumavy je dostatek sněhu, ale po jarních prázdninách je na svazích podstatně méně lidí.

Slevy začaly také v krušnohorských skiareálech, lidé mohou v Karlovarském kraji vyrazit do všech středisek. Na horách je stále dostatek sněhu a velmi dobře upravené tratě.

Lyžovat se bude do Velikonoc

Lyžařská sezóna pokračuje v Libereckém kraji, slevy by měly prodloužit lyžování až do Velikonoc. V Jizerských horách připadlo v noci na čtvrtek asi deset centimetrů sněhu. Všechna centra mají přes 60 centimetrů sněhu, na běžecké magistrále je ho přes metr.

Zimních radovánek si lidé užijí i na moravských horách, Beskydy nabízejí lyžařům téměř ideální podmínky. Na horách stále padá sníh, ve skiareálech je ho do 100 centimetrů. Velmi dobré podmínky nabízejí lyžařům i běžkařům i střediska v Jeseníkách. Lidé by však neměli opouštět turisticky značené trasy, protože mimo ně stále hrozí pád lavin.

Sněžení vylepšilo horšící se podmínky pro lyžaře v Ústeckém kraji, větší střediska jsou alespoň částečně v provozu, i když zájem lidí je už menší. Na Vysočině pojedou o víkendu čtyři vleky, lyžuje se i ve středních Čechách. Lyžařská sezóna naopak pomalu končí v Pardubickém kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám