Hlavní obsah

O víkendu bude pražská Národní galerie přístupná zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 7. a 8. února bude volný vstup do Národní galerie v Praze. Zdarma budou přístupné nejen stálé expozice, ale také krátkodobé výstavy Pabla Picassa, Hanse Rotterhammera a dalších. Galerie tak připomene 213. výročí svého založení.

Článek

Ve dnech 7. a 8. února se tak zájemci dostanou do všech stálých expozic, kde lektorská oddělení připravila doprovodný program, především komentované prohlídky.

Návštěvníci uvidí i krátkodobé výstavy. Například Tance a slavnosti 16.-18. století ve Valdštejnské jízdárně, Odkaz Josefa Hlávky Národní galerii v Praze v klášteru sv. Jiří, Pablo Picasso - grafické práce z let 1904-1905 a Cena NG 333 a skupiny ČEZ ve Veletržním paláci a Hans Rottenhammer - žádaný, zapomenutý, znovuobjevený ve Šternberském paláci.

Volný vstup se týká i výstavy s názvem Poklady světové fotografie, která 8. února skončí v paláci Kinských na Staroměstském náměstí.

Vstup zdarma se nebude podle sdělení tiskového oddělení vztahovat jen na výstavu Sv. Václav - ochránce České země v Klášteře sv. Anežky České. 

Podrobnou nabídku doprovodného programu mohou návštěvníci nalézt na internetové adrese www.ngprague.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám