Hlavní obsah

Noční život Istanbulu romantické křižovatky Evropy a Asie

Novinky, Vipmag.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuplynul ani rok od chvíle, kdy časopis Wallpaper vyhlásil Istanbul nejlepším místem pro pořádání elegantních párty. V tomto ohledu se dle magazínu vylepšila turecká metropole teprve nedávno. Rostoucí počet módních střešních restaurací nabízí výhled na ikony starých věků – Hagia Sophia, Modrou mešitu, a také Sulejmanovu mešitu.

Článek

Pro milovníky večírků a nočních klubů vedou všechny cesty do Beyoglu, trendové a moderní městské čtvrti Istanbulu. Tady, kde je jeden bar a klub vedle druhého, bije srdce města. Tato čtvrť je centrem západem ovlivněného Istanbulu, což je možné vidět na četných budovách z přelomu 20. století, které byly postaveny v secesním stylu.

Strhující život na scéně v nočních klubech

V Beyoglu existuje více než 600 lokálů. Jedním z největších klubů pod širým nebem v Evropě je diskotéka Laila. Komu se podaří dostat se kontrolu u vstupu, dostane se do říše zábavy. Je zde na výběr větší množství barů a restaurací. Většinu místa zabírají ovšem obrovské taneční plochy. Chrám večírků leží přímo na Bosporu a umožňuje hostům přijet na jachtě, aby mohli vstoupit do diskotéky přímo z paluby.

.: Noční život na řece Bospor. Foto: Turkish Culture & Tourism Office

Vedle diskotéky Laila pod širým nebem slaví lidé i v "Babylonu", jedné z nejvyhlášenějších adres města, kde se dá poslouchat živá hudba – od tureckého popu přes jazz až k místní rockové elitě. Existuje zde velké množství možností, jak se v této městské čtvrti pobavit. Skoro v každém klubu jsou ale dána určitá pravidla oblékání.

Dále se jde do Ortaköy

Pro koho jsou o víkendech hojně navštěvované lokace v Beyoglu příliš plné, odbočí jednoduše do severně položeného Ortaköy. Je snadné najít cestu do jednoho z nejoblíbenějších nóbl klubů v Ortaköy: Jednoduše následujte drahé limuzíny. Zde se také nachází "královna" mezi nočními kluby Istanbulu, "Reina". Reina má ale jen malou konkurenci v podobě "Crystalu" anebo "Sortie".

.: Pro návštěvníky nočních barů vedou všechny cesty do Beyoglu, trendové a moderní městské čtvrti Istanbulu. Foto: Turkish Culture & Tourism Office

Ve všech těchto klubech existuje možnost přirazit s lodí k podniku patřícímu molu a takto se přímo dostat do lokálu. Kdo tolik netouží po "smetánce Istanbulu", ten se jednoduše vydá k Bosporu a užije si pohled na dojem dělající most přes Bosporus, který spojuje Evropu s Malou Asií.

Nóbl čtvrť Nisantasi

V Nisantasi se setkávají zámožní lidé Istanbulu za účelem nakupování a oslavování. Nisantasi je kromě toho známá svými domy s apartmány, které jsou postaveny ve stylu Art Nouveau a jsou přednostně obývány jako rezidence bohatých Turků a prominentních osob ze světa umění a kultury. V této čtvrti bydlí a pracuje většina cizinců. Zvláště o sobotních nocích je Nisantasi místem srazu oněch návštěvníků scén, kteří se v kavárnách a barech chtějí podívat na vybranou společnost Istanbulu.

.: Nakupování a noční život Istanbulu. Foto: Turkish Culture & Tourism Office

Zvláště o víkendech se tlačí masy lidí na Istiklal Caddesi a oddávají se nákupním vášním. Dopředu se člověk nejlépe dostane po tramvajovýh kolejích, které jsou každých deset minut vyklízeny, když se červená veteránská tramvaj snaží krokem projet. Až do pěti hodin ráno tu panuje velká tlačenice, jelikož malé obchody mají ještě otevřeno.

Není to k zahození: Kadiköy

Domov sportovního klubu Fenerbahce Istanbul je známý svými úzkými uličkami a kostely. Člověk si tu může odpočinout od hektického shonu města v některých příjemných pivnicích se studentským publikem mezi starými řeckými a arménskými kostely a pěší zónou s bleším trhem. Kadiköy se také velmi dobře hodí pro nakupování.

.: Istanbul nabízí romantické prostředí za rozumné ceny.foto: Profimedia

Nejznámější ulicí s obchody je zde pěší zóna "Bahariye Caddesi". Nicméně i zde jsou vysoce moderní nákupní centra jako Carrefour Nautilus Shopping Mall, které se nachází trošku mimo centrum Kadiköye. Noční život v Kadiköyi je trochu mírnější než v Beyoglu.

Zde člověk nachází spíše "prosté lidi", kteří si ho vychutnávají v jedné z četných kaváren. Tato čtvrť je také levnější alternativou k luxusním centrům Beyoglu anebo Nistanasi, nicméně po stránce šarmu za nimi v žádném případě nezaostává.

.: Istanbul láká stále více turistů.foto: Profimedia

Reklama

Související témata:

Související články

Vyražte za horami do Turecka

Povalování se u moře a poznávání památek už vás omrzelo? Neváhejte a vyražte třeba do Turecka, kterému vtiskly svůj půvab četná pohoří. Je zcela jedno, jestli...

Ráj levného potápění: egyptská Safaga

Safaga je malebné městečko vzdálené od známého letoviska Hurghada přibližně 40 kilometrů. Počasí je zde téměř pořád slunečné a obloha bez mraků. Místní mluví...

Káhira – ráj orientálních tanečnic

Egypt je v posledních letech jednou z nejoblíbenějších destinací. Na své si tady přijdou nejen příznivci historie či potápění, ale i ti co se hlouběji zajímají...

Výběr článků

Načítám