Hlavní obsah

Na diskotéky do Bulharska se jezdí až ze Skandinávie

Právo, bor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nyní hojně navštěvovaných rekreačních přímořských oblastí patří Bulharsko mezi ty nejtradičnější. Jezdívali tam s hromadnými zájezdy již naši prarodiče či rodiče. Po téměř desetileté přestávce tam ve velkém jezdíme znovu a přes veškerou minulost je pro nás Bulharsko stále ještě nové.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Severní pláž v Primorsku na počátku sezóny.

Článek

Ti, kteří ho znají z minulosti, by možná dnes poznali Nesebar či Sozopol, dva klenoty, které jsou tak cenné, že by jim každá výraznější změna spíš uškodila. Vyrostly nové hotely a ty staré se změnily k nepoznání, objevily se tisíce soukromých apartmánů, rodinných hotýlků.

Ti, kteří ho znají z minulosti, by možná dnes poznali Nesebar či Sozopol, dva klenoty, které jsou tak cenné, že by jim každá výraznější změna spíš uškodila. Vyrostly nové hotely a ty staré se změnily k nepoznání, objevily se tisíce soukromých apartmánů, rodinných hotýlků.

Hlavně se změnilo prostředí a atmosféra. Hospod a nerůznějších zařízení, kde se může člověk občerstvit, je nepřeberně, na plážích najdete všechno, co kdekoliv ve Středomoří. Diskotéky na Zlatých pískách a na Slunečním pobřeží jsou tak pověstné, že jen kvůli nim létají do Bulharska mladí až ze Skandinávie.

Bytový komplex Admirál v letovisku Zlaté písky.foto: Novinky/BRIFreal

Ve většině evropských letovisek je už prostor na pobřeží více méně rozebrán, ale v Bulharsku lze rozšiřovat plážové komplexy směrem na jih, k tureckým hranicím, tedy v oblasti, kde jsou pro to nejpříznivější podmínky. Jižně od Primorska tam najdete místa jako Kiten, Lozenec, Carevo nebo Achtopol, v nichž se cestovní ruch teprve probouzí.

Čím je pro nás Bulharsko ještě zajímavé?

Především tím, že ač je v Evropské unii, jsou tam místa s nádechem Orientu (to je patrné také na stravě), ceny jsou tam stale ještě velmi příznivé, takže stojí za úvahu, zda si kupovat pobyt s polopenzí, anebo jen se snídaní a vyzkoušet každý večer některou z místních hospod.

V Carevu se letos objevila i pozoruhodná investiční příležitost. V novém hotelovém komplexu si můžete koupit apartmán.

Reklama

Související témata:

Související články

Kréta je domovem antických bohů

Duch antiky na vás na Krétě dýchne hned po příletu na letiště v hlavním městě. Ono se totiž jmenuje Heraklion, Iráklio, chcete-li to řecky. Ještě v letištní...

Korfu v září je hlavně pro romantiky

Zelený nebo také smaragdový ostrov, perla Jónského moře, tak se přezdívá nejsevernějšímu z řeckých ostrovů Korfu. Kerkýra, jak jej nazývají Řekové, leží...

Jordánsko spojí Mrtvé a Rudé moře

Jordánsko představilo projekt, jehož cílem je spojit Mrtvé a Rudé moře. Na mezinárodní prezentaci v Paříži se diskutovalo o stavbě vodního kanálu, jehož délka...

Výběr článků

Načítám