Hlavní obsah

Šikovný tatínek postavil pro děti jako prolézačku Titanic

– Tehov
Novinky, Jana Nesvadbová

Na poslední plavbu snad nejznámější zaoceánské lodi - Titaniku - si mohou hrát děti v Tehově. Pro malého Adama s Anežkou a jejich kamarády totiž tatínek, náš čtenář Tomáš, postavil prolézačku, která právě tuto loď připomíná.

Foto: Archiv čtenáře

Šikovný tatínek vyrobil dětem prolézačku v podobě Titaniku.

Článek

Tomáš s partnerkou a dvěma dětmi, dvouletou Anežkou a šestiletým Adamem, žije nedaleko středočeských Říčan už tři roky. Přistěhovali se sem ze Sokolova. Jako domov jim slouží byt se zahrádkou.

„Nápad postavit na zahradě nějaké dětské vyžití jsem nosil v hlavě skoro 2 roky. O tom, že bude ve stylu Titaniku, rozhodlo to, že v té době u nás běžely písničky, dokumenty a ukázky z filmu Titanic téměř obden. Našeho syna totiž tento příběh velice zaujal,” napsal nám Tomáš.

On sám se celý profesní život pohybuje ve stavebnictví, jeden čas dokonce provozoval truhlárnu. Proto měl od začátku jasnou představu o tom, z čeho prolézačku dětem bude stavět. Zvolil hoblované smrkové hranoly a prkna.

Foto: Archiv čtenáře

Prolézačka je vyrobená z hoblovaných smrkových hranolů a prken.

Foto: Archiv čtenáře

Prolézačku stavěl náš čtenář s pomocí známého.

„Se stavbou mi pomáhal známý mého známého, který se jevil v práci tak zodpovědně a šikovně, že jsem ho minulý měsíc definitivně zaměstnal v naší rodinné firmě,” pochvaluje si Tomáš a pokračuje:

Karanténu využil šikovný tatínek k výrobě překvapení pro dceru

Tipy a trendy

„Vše jsme natírali dvakrát klasickými českými nátěry (Luxol, Eternal) a spojovali silnými šrouby a zádlaby. Na komíny jsem použil okapy o průměru 12 cm. A dokoupil jsem na dětském internetovém obchodu doplňky - síť, provazový žebřík, kormidlo, dalekohled, periskop, lodní zvon, vlajku atd.”

Foto: Archiv čtenáře

Dřevěnému Titaniku nechybí nic podstatného. Počínaje komíny, přes lodní zvon, dalekohled, kormidlo až po horní palubu.

Stavba, která vyrostla u nich na zahradě a která nyní už jen čeká na nějakého malé Jacka a malou Rose, trvala šikovnému tatínkovi čtyři týdny.

Foto: Profimedia.cz

Titanic

Anketa

Viděli jste oscarový film Titanic?
Ano, samozřejmě, několikrát.
73,1 %
Ano, jednou.
14,4 %
Nevím už jistě, možná.
1,2 %
Asi spíš ne.
1 %
Vím, o čem to je, ale neviděl/a jsem to.
4,7 %
Ne. Tenhle film jsem neviděl/a.
5,6 %
Celkem hlasovalo 6393 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám