Hlavní obsah

Proč tepelná čerpadla? Šetří miliardy!

Komerční článek - Sluníčko svítí, křišťálově čistá hladina vašeho bazénu se mihotavě třpytí, prostě idylka. Jenže znáte to, do vody se vám nechce, protože není teplá podle vašich představ. I na to se dá vyzrát, když si ji podle vlastních představ přihřejete tepelným čerpadlem.

Článek

Málokdo by protestoval, kdyby se naše domovina posunula do míst, kde je výrazně tepleji. Ale musíme se smířit s tím, že ve středoevropských klimatických podmínkách je dnů vhodných k příjemnému koupání přece jen méně než v jižních zemích. A když k tomu připočteme, jak dlouhou trvá, než se bazény, respektive voda v nich ohřeje na příjemnou teplotu a jak jsme zhýčkáni ústředním topením v domech a bytech, je jasné, že jsme na teplotu vody stále náročnější. Ale vzdávat se kvůli tomu koupání? Proč, když si stačí vybrat vhodný typ ohřevu vody.

Teplá voda za každého počasí

Mít za každého počasí, a to i na jaře nebo začátkem podzimu, vodu příjemně teplou, není žádný neřešitelný problém. Volbou samozřejmě může být tradiční elektrický systém ohřevu vody. Jenže jeho spotřeba elektřiny je v dnešní době, kdy se většina domácností snaží snižovat zbytečné náklady, neúměrně vysoká. V tomto případě je cena, za jakou si majitel bazénu dopřává koupání v teplé vodě, bez nadsázky hrůzostrašná. Jaké se nabízí řešení? Ideálním východiskem je tepelné čerpadlo, které pracuje nejen velmi ekologicky, ale především úsporně. Vždyť z okolního vzduchu umí získat čtyřikrát víc energie, než kterou na svůj vlastní provoz spotřebují! Bez ohledu na to, zda svítí slunce nebo ne, dokáže ohřát bazénovou vodu o 6° až 12° C, takže koupací sezona se může prodloužit až na 6 měsíců v roce.

6 DŮVODŮ PRO TEPELNÉ ČERPADLO

*Teplá voda za každého počasí

*80 % tepla zdarma

*Prodlouží koupací sezónu až na 6 měsíců v roce

*Snadná obsluha i montáž

*Ekologický a šetrný způsob vytápění

*Moderní design

Je tepelné čerpadlo pro každého?

Někdo možná namítne, že jsou všechny popsané výhody moc hezké, ale pořízení tepelného čerpadla není právě levná záležitost. Vždyť běžně se jejich cena pohybuje od 60 000 korun výš a to už je v rodinném rozpočtu hodně znát. Existují ovšem tepelná čerpadla speciálně určená pro ohřev bazénové vody, která v Mountfieldu standardně stojí jen 39 990 Kč. Ale ani to není cena konečná. Tato společnost v letošním roce slaví kulaté 20. výročí působení na trhu a připravila pro své zákazníky příjemný dárek v podobě výrazných výročních slev. Konkrétně na tepelná čerpadla je to 50%, takže si je můžete pořídit za pouhých 19 990 Kč, a to včetně dopravy a záruky 7 let. Taková je tedy nabídka pro ty, kteří si tepelným čerpadlem chtějí vybavit již fungující bazén.

Na tepelném čerpadle v sadě s bazénem ušetříte

Kdo pořízení vlastního koupání teprve plánuje, může výroční slevy využít například na koupi rodinných bazénů Galaxy. Ty mají totiž kromě výkonné pískové filtrace Azuro, nerezových schůdků a skimmeru v základní výbavě právě i tepelné čerpadlo. Takto plně vybavené bazény si teď díky 50% výroční slevě lze pořídit již od 33 tisíc korun. Tato cena je navíc včetně dopravy až na zahradu a montáže bazénu včetně zapojení příslušenství, tedy i tepelného čerpadla. Ale pozor! Vyskoé výroční slevy jsou platné jen do neděle 25.července.

Jak tepelné čerpadlo pracuje

Jak už bylo napsáno, funguje za každého počasí. Tepelné čerpadlo odebírá teplo z okolního vzduchu, a to i při denních teplotách kolem 15° C. Takto získanou energii dokáže pomocí cyklu komprese a expanze teplonosného plynu proměnit v teplo, které předává přes teplovodní výměník do cirkulující bazénové vody. Velkou výhodou tepelného čerpadla je, že jeho obsluha je velmi jednoduchá. Nastavení požadované teploty provádíte obvykle jen na začátku sezony. A v případě potřeby se můžete obrátit na kteroukoliv prodejnu Mountfieldu, kde vám rádi pomohou nebo poradí. Tepelné čerpadlo je nejen ekologické, ale především i úsporné. Protože 80% tepla je z okolního vzduchu zadarmo, dokáže z jediné investované kW vyrobit plných 5 kW. Vodu tak ohřívá na příjemných 28° až 30°C.

Úspory? Půl miliardy!

Pořídit si a používat tepelné čerpadlo představuje pro každého majitele bazénu ohromné energetické a tudíž i ekonomické úspory. Vezmeme-li v úvahu množství tepelných čerpadel, která jsou podle veřejných statistik v ČR v provozu, pak lze odhadnout, že ročně se díky nim uspoří při ohřevu vody v bazénech bezmála 80 milionů kWh! Že vám to nic neříká? Při přepočtu na koruny to vyjde bezmála na půl miliardy! Hospodárnost a návratnost tepelných čerpadel navíc bude dále zvyšovat tak, jak porostou ceny energií.

Reklama

Související články

S čím zalovit v bazénu?

Letos na sebe nechala koupací sezona chvilku čekat. Ale už je tady a s ní samozřejmě i starost o vodu v bazénu. O to, aby byla vždy křišťálově čistá. Říká se,...

Firma slaví: bazény jsou za polovic!

Komerční článek - Toužíte po bazénu a chcete ušetřit? Pak je tu jedinečná příležitost, která se nebude opakovat. Tak hodnotí bazénoví odborníci nynější...

Výběr článků

Načítám