Hlavní obsah

Funkce zahradních doplňků? Praktičnost a pohodlí

Novinky, Dana Novotná

Zahradní nábytek z nejrůznějších materiálů a rozmanitého designu získal své pevné místo snad na každé tuzemské zahradě. Stoly, křesla, židle i lehátka jsou dnes už standardem zahradního vybavení. Své místo si stále více nachází i rozmanité taburetky, elegantní servírovací stolky a zahradní houpačky.

Foto: Mountfield , .

Se servírovacím stolkem si stolování v zahradě zpříjemníte.

Článek

Servírovací stolky jsou užitečným pomocníkem při servírování připravených pokrmů. Kolečka, kterými je takový stolek opatřen, usnadňují pohyb po trávníku či terase. Přihrádky na láhve a odnímatelný podnos pak jeho užitné vlastnosti ještě zvyšují.

Jako podnožku k zahradním křeslům a židlím využijete praktické taburety, jež mohou posloužit i jako odkládací plocha například pro noviny, časopisy a knihy. Díky jednoduchému mechanizmu je lze snadno složit.

Pár minut spánku za lehkého pohupování

Vedle křesel, pohodlných židlí a lehátek si můžete hovět doslova v královnách relaxu – zahradních houpačkách ze dřeva, nebo s ocelovou konstrukcí.

„Praktická textilní stříška chrání před sluníčkem v jakoukoli denní dobu a lehké pohupování ukolíbá i toho nejaktivnějšího majitele zahrady,“ říká odbornice na zahradní nábytek Barbora Zatočilová. Toto zahradní posezení unese přitom až 240 kilogramů. Chvíle odpočinku a relaxace v zahradní houpačce bývají opravdovou lahůdkou.

Reklama

Související články

Maxikvětináče

Současným trendem v oboru zahradní architektury je využívání objemných mobilních nádob, které dokážou vnést zeleň i tam, kde nejsou pro rostliny vhodné...

Výběr článků

Načítám