Hlavní obsah

Dopřejte zahradě vodní lázeň

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horké srpnové dny ještě pořád lákají k vodě. Na přehradách, koupalištích, v řekách nebo ve vašem bazénu je jí spousta a vy během chvíle příjemně zchladíte svoje tělo. Stejně jako vy potřebuje v horku ochladit i vaše zahrada. Ale ta si sama do vody neskočí, když nepočítáme nedostatečné „osvěžení“ v podobě občasného deště.

Foto: Mountfield, .

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Zahrada v těchto dnech září všemi barvami: záhony i truhlíky jsou plné květin, je čas sklizně některých druhů ovoce i zeleniny. Vysoké teploty jsou pro růst květin i plodin důležité, ale zároveň jsou pro celou zahradu i velkou zatěžkávací zkouškou. Zahrada včetně trávníku potřebuje pravidelnou závlahu.

Musíte dodržovat několik zásad. V první řadě je to doba závlahy. Nikdy nezalévejte v době, kdy jsou záhony nebo truhlíky rozpálené slunečními paprsky. Studená voda by rostlinám způsobila šok, z něhož by se nemusely vzpamatovat.

Ideální dobou pro závlahu v parných dnech je ráno nebo večer, kdy slunce tolik nepálí. V období veder se nebojte zalévat dvakrát denně v přiměřeném množství. Rozhodně není vhodné květiny přelít.

Speciální péči věnujte i trávníku, pro který jsou vedra rovněž velkou zatěžkávací zkouškou. Když nedostane potřebnou porci vody, budete mít na zahradě vypálená žlutá místa a to pak rozhodně není žádná chlouba.

Foto: Mountfield, .

Domácí vodárna Tallas D-BOOSTi 1100 s digitálním manometrem a LED displejem pro indikaci funkcí vodárny s možností jejich nastavení.

Když máte vlastní studnu, případně zaléváte vodou z potoka či jezírka, neobejdete se bez kvalitního čerpadla nebo automatické vodárny. Díky vysokému průtoku a výtlaku dopraví vodu nejen do zavlažovací pistole na konci hadice, ale snadno „utáhnou“ i větší zavlažovací systémy.

Zde platí dvojnásob, že byste výběr vhodného čerpadla měli konzultovat s prodejcem. Na zavlažování jsou nejpoužívanější povrchová a ponorná čerpadla, ve specializované prodejně zahradní techniky by vám měli pomoci vybrat parametrově ideální čerpadlo, které bude stačit k přívodu dostatečného množství vody s optimálním tlakem do hadice.

Foto: Mountfield, .

Ponorné čerpadlo na užitkovou vodu Tallas D-CW 200.

Výhodou čerpadel je snadná obsluha a vysoký výkon. Snadno je pomocí časových spínačů můžete nastavit na automatický režim, a i když někam odjedete, nemusíte mít o závlahu zahrady strach.

Reklama

Související články

Ať vám to nepřeroste přes hlavu

Tráva roste jako zběsilá, sekací sezóna už je v plném proudu. Dosud jste si vystačili s rotační či strunovou sekačkou, ale za pár dní už na loukách nebo...

Vylaďte svůj trávník k dokonalosti strunou

Chcete mít zahradu jako zámecký park? Trávník perfektně střižený úplně všude? Do všech zákoutí se ale běžná sekací technika nedostane. Podél cest, plotů,...

Sekery Patriot přeseknou i vlas

Komerční článek - Hledáte sekeru, která vám bude sloužit jako věrná přítelkyně? Pak je pro vás sekera Patriot to pravé. Jde o TOP produkt své kategorie, který...

Výběr článků

Načítám