Hlavní obsah

Sekery Patriot přeseknou i vlas

Novinky, Dana Novotná

Komerční článek - Hledáte sekeru, která vám bude sloužit jako věrná přítelkyně? Pak je pro vás sekera Patriot to pravé. Jde o TOP produkt své kategorie, který se vyrábí v Německu nejmodernějšími technologiemi a z nejmodernějších materiálů.

Foto: Mountfield, .

Článek

Bez velké nadsázky se dá říci, že sekery Patriot jsou vyrobeny z materiálů budoucnosti. Díky speciálnímu složení plastů je topůrko lehké a přitom pevné. Navíc je pevně spojeno s hlavou, takže nehrozí její uvolnění. Unikátní tvar hlavy šetří námahu, její dokonalá ergonomie zaručuje práci bez vynaložení velké námahy. Ostří hned tak něco neztupí – zůstává nabroušené po dlouhé měsíce a roky.

Sekery PATRIOT nejenže spolehlivě zastanou práci, která se od nich očekává, navíc jsou téměř nezničitelné. Bez problémů odolávají vlhku i výkyvům teplot. Proto také můžete počítat s nadstandardní zárukou 10 let.

Tři různé modely

Vybírat můžete ze tří modelů, které se liší velikostí i vybavením: S, L a XL. Nejmenší model S má ve spodní části hlavy praktické očko, jímž pohodlně vytáhnete ze dřeva hřebík, aniž byste ho pracně páčili kleštěmi či šroubovákem. Modely L a XL zase mají v horní části topůrka metr, díky kterému zpracujete polínka přesně na míru kamnům či krbu.

Foto: Mountfield, .

Sekera Patriot XL v akci

Výjimečné materiály

Všechny tři modely mají topůrka z lehkých kompozitních plastů vyztužených skelnými vlákny. Materiál v této specifické kombinaci spolehlivě odolává ohybu, tlaku, stárnutí i klimatickým podmínkám.

Čepel je potažena moderním, speciálně vyvinutým materiálem Xylan, jenž snižuje tření a usnadňuje průnik do dřeva. Jde o fluorplastový povlak s velmi nízkým koeficientem tření. Tato hi-tech látka má podobné vlastnosti jako teflon, díky čemuž čepel pronikne do dřeva podstatně snadněji a s lehkostí jej rozštípne. Xylan navíc chrání před korozí dvakrát účinněji než teflon a je odolnější proti extrémním výkyvům teplot i slunečního záření, čímž výrazně prodlužuje životnost sekery.

Foto: Mountfield, .

Tři modely: každý jiný, všechny skvělé

Skvělý parťák za pár stovek

Ať už sáhnete po malé sekeře S, šikovné na štípání třísek, univerzální sekeře ve velikosti L nebo největší sekeře XL, se kterou zvládnete i pořádné pařezy, rozhodně nebudete litovat. Vysoce kvalitní materiál a perfektní řemeslné zpracování dělají ze seker Patriot báječné parťáky na chatu, chalupu a vůbec kamkoli, kde máte v plánu zpracování dřeva. Sekery Patriot v ČR exkluzivně prodává společnost Mountfield v ceně už od 735 Kč.

Reklama

Související články

Ať vám to nepřeroste přes hlavu

Tráva roste jako zběsilá, sekací sezóna už je v plném proudu. Dosud jste si vystačili s rotační či strunovou sekačkou, ale za pár dní už na loukách nebo...

Vylaďte svůj trávník k dokonalosti strunou

Chcete mít zahradu jako zámecký park? Trávník perfektně střižený úplně všude? Do všech zákoutí se ale běžná sekací technika nedostane. Podél cest, plotů,...

Dopřejte zahradě vodní lázeň

Horké srpnové dny ještě pořád lákají k vodě. Na přehradách, koupalištích, v řekách nebo ve vašem bazénu je jí spousta a vy během chvíle příjemně zchladíte...

Výběr článků

Načítám