Hlavní obsah

Vstupte do světa dílny. S pořádnými zbraněmi

Novinky, Dana Novotná

Víte, co je pro každého kutila vstupenkou do nebe? Posvátné místo jménem DÍLNA. Místo, kde zapomíná na starosti všedních dní a čas mu tam plyne strašně rychle. Jak by taková ideální dílna měla vypadat? Přinášíme vám pár užitečných tipů.

Foto: Mountfield, .

Článek

Základem je pracovní stůl neboli ponk s kvalitní pracovní deskou a dostatečnými odkládacími prostory. Ideálním řešením jsou zásuvky, kam se dá uložit elektrické i ruční nářadí a další věci, aby se vám neválely po stole a nepřekážely. Možností, jak poskládat dílenský nábytek, je spousta. Kromě stolu se zásuvkami můžete dokoupit závěsné skříně, panely pro přehledné uspořádání nářadí, poličky nebo organizéry. Většinu věcí tak máte na očích a hned víte, kam sáhnout. Takto si postavíte kompletní sestavu.

Foto: Mountfield, .

Dílenský stůl PATRIOT splňuje ty nejpřísnější nároky a bude ozdobou každé dílny.

Jaké základní věci by v žádné dílně neměly chybět? Určitě stolní svěrák, ruční nářadí a také elektro či aku nářadí podle potřeb každého kutila. Ideální je kombinace zmíněných produktů. Z ručního nářadí by v dílně mělo být několik kladiv, různé druhy kleští (hlavně kombinační a štípací), klíčů (oboustranné, očkoploché, torxové, imbusy) a šroubováků (křížové i ploché). Hodně praktické jsou šroubováky s magnetickým hrotem, které vám vytáhnou zapadlý šroubek či hřebík odkudkoliv.

Foto: Mountfield, .

Bez kvalitního ručního nářadí se žádná dílna neobejde.

Asi každý kutil má v dílně něco z elektrického nebo aku nářadí. Aku vrtačka či šroubovák jsou praktickými pomocníky skoro všude. Oceníte je zvláště tam, kde je problém s přívodem elektřiny. Mezi elektronářadím jsou nejrozšířenějšími produkty vrtačky, hodně oblíbeným produktem je kotoučová pila nebo stolní bruska. Pak už záleží na každém, jaké další kousky se mu hodí. Někdo sáhne po přímočaré pile, jiný po elektrickém hoblíku či dalších bruskách (úhlová, pásová, oscilační, excentrická). Na těžkou práci v okolí domu zase přijde vhod bourací nebo vrtací kladivo.

Foto: Mountfield, .

Dvoukotoučová stolní bruska PATRIOT s příkonem 250 W.

Výběr nářadí ani dílenského nábytku by nikdo neměl podceňovat. Pokud váháte, je lepší si ve specializované prodejně nechat doporučit produkty, které odpovídají vašim představám i finančním možnostem. Nářadí se dá postupně dokupovat, pro začátek si každý vystačí s pár kousky. Důležité je, abyste se v dílně cítili dobře a vždy měli vše po ruce. Pak už to jde samo…

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám