Hlavní obsah

Domácí ráj na malé terase i na balkoně v paneláku

Novinky, Dana Novotná

Potřebujete si na chvilku odpočinout v zeleni a zapomenout na svět? Stačí najít tichý kout a mít pohodlný zahradní nábytek.

Foto: Mountfield, .

Článek

Dobrá zpráva je, že k tomu vůbec nepotřebujete velkou zahradu. Takový malý domácí ráj si klidně můžete pořídit i na panelákovém balkoně. Moderní balkonové sestavy ušetří spoustu místa, takže se okolo nich bez problémů protáhnete. Přitom budete moci na křesle pohodlně sedět a na stolku si rozložit vše potřebné. Velmi snadno je složíte a rozložíte, k uskladnění se vejdou třeba do komory. Navíc to bude vašemu balkonu slušet.

Foto: Archiv, .

Balkonová sestava z masivního, kvalitně zpracovaného teakového dřeva.

Kov, dřevo i kompozit

Zapomeňte na ohavné plastové výlisky z dob minulých! Moderní balkonové sestavy jsou totiž opravdu krásné. Můžete vybírat ze spousty zajímavých designů a z různých přírodních i umělých materiálů.

Foto: Archiv, .

Sestava z umělého ratanu zaujme na první pohled kompaktním tvarem, který se vejde i na menší balkon.

Záleží jen na vás, jestli si vyberete kov v podobě elegantního hliníku či praktického tahokovu, masivní dřevo, ať už je to tropický teak či dlouhověký eukalyptus, nebo umělý materiál jako kompozit či stylový ratan. Ať už dáte přednost kovu, dřevu nebo moderním plastům, neuděláte chybu. Pokud zvolíte kvalitní produkt, budete mít jistotu, že ho nezničí první sluneční paprsky či pár dešťových kapek.

Foto: MWH, .

Balkonová sestava z tahokovu.

Látky a květiny to doladí

A když už si vyberete nábytek, můžete balkon doladit látkami a květinami. Pokud nejsou polstry přímo součástí křesel, lze k nim obvykle dokoupit polstrované potahy. Na trhu je najdete v různých velikostech, tloušťkách a designech, jednostranné i oboustranné, voděodolné či pratelné, s tkanicemi a popruhy proti sklouznutí, případně s polštářkem.

Slavnostní atmosféru potom dodají stolu textilní dekorace: polštáře na křesla a běhouny na stůl, dojem doladí barevně sladěné prostírání, stylovými květináči dotáhnete balkon k dokonalosti. Zbývá už jen záplava květin – a příjemné posezení uprostřed městského sídliště bude na světě!

Reklama

Související články

Dodejte zahradě ty správné tvary

Zástřih si žádají v průběhu roku nejen keře, živé ploty a stromy, ale také trávníky a květiny v záhoncích či v květináčích. Nejde jen o pěkný vzhled,...

Výběr článků

Načítám