Hlavní obsah

Grilujte na stovky způsobů

Novinky, Mountfield

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Pěkné počasí nás hromadně láká k trávení volného času venku. Nejlépe při příjemném posezení s rodinou a přáteli při přípravě lákavých lahůdek pod širým nebem.

Článek

Vyznavačů přípravy jídla pod širým nebem je stále více a tomu odpovídají i nabízené zahradní grily na trhu. Na výběr jsou od klasických na dřevěné uhlí, přes elektrické až po plynové, mezi kterými si ten správný typ najde každý. Každoročně se výrobci a prodejci snaží zákazníkům nabízet něco nového, něco, co tu ještě nebylo.V této sezoně si například poprvé už i u nás můžeme vybírat u ucelené řady grilů celosvětově uznávané belgické společnosti Barbecook, které se vyznačují kombinací ojedinělých funkcí, kvalitním zpracováním a nevšedním designem.

Na výběr jsou jak modely plynové, tak i jednoduché modely na dřevěné uhlí. Nejžhavější novinkou jsou ovšem originální plynové grily Brahma s revolučním systémem Aromaz® prezentované s mottem „více vůní více chutí“.

Systém Aromaz® zásadně ovlivňuje výslednou vůni jídla a umožňuje připravovat pokrmy na nesčetně způsobů. Můžete si například připravit steak s vůní piva, vína či bylinek nebo lososa s příchutí kopru. Stačí jen naplnit dvě nerezové misky libovolnou kapalnou aromatickou směsí, kterou si pro grilování připravíte. Mohou to být sypké směsi předpřipravené speciálně pro systém Aromaz® s dubovým nebo jablečným aroma (rozpouští se ve vodě) nebo můžete improvizovat. Do misek lze přilít například pivo, víno nebo vodu s rozmíchaným grilovacím či jiným kořením. Při grilování je obsah misek uveden do varu a uvolněné aroma absorbuje připravovaný pokrm, který je pak nejen voňavý, ale i šťavnatý a křehký. Počet možností závisí jen na vaší fantazii a chuti experimentovat.

Další zajímavou novinkou na trhu je gril Banika s vertikálním ohřevem. Díky němu se pokrm nedostane do přímého kontakt i ohněm a tuk odtéká do speciální sběrné misky. Využít se dá jak dřevěné uhlí i dřevo, takže může sloužit i jako venkovní krb.

Reklama

Související články

Zahradní nábytek vám musí „sednout“

Proč trávit příjemné slunečné dny mezi čtyřmi stěnami, když se dá příjemně zabydlet na zahradě nebo terase? Stačí si je jen šikovně a nápaditě zařídit...

Vychutnejte si teplé dny na zahradě pod pergolou

Pergoly jsou vděčným a nejoblíbenějším architektonickým prvkem v zahradě. Můžeme pod nimi odpočívat, stolovat i pracovat. Uprostřed zeleně, v klidu a ve stínu...

Výběr článků

Načítám