Hlavní obsah

Ukryté sídlo se spoustou zeleně, tak vypadá dům seriálového Sheldona Coopera

Novinky, Jana Nesvadbová

Za vysokou zdí a vzrostlými olivovníky, skrývá se v jedné z hvězdami nejvíce obývaných čtvrtí amerického Los Angeles, Los Feliz, sídlo postavené na počátku 20. let minulého století. Známé je jako Seyler House, nazvané po svém původními majiteli. Zatímco jeho jméno dnes už skoro nikdo nezná, současný vlastník, americký herec Jim Parsons, je celosvětově proslulý jako představitel fyzika Sheldona Coopera v seriálu Teorie velkého třesku.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu z počátku 20. let minulého století je zařízen v eklektickém stylu.

Článek

Herec dům, který navrhl americký architekt Stiles O. Clements, koupil podle webu časopisu Variety na počátku roku 2014. Tehdy za něj utratil v přepočtu zhruba 140 miliónů korun. V současnosti jej ale prodává, a to za částku 197 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům je umístěn uprostřed zahrady plné bujné zeleně.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z vodních prvků na malebné zahradě je úzká kaskáda.

Dům patří k těm sídlům, která zaujmou spíše svou nenápadností a přirozenou pohodlností než okatou výstavností. Navržen je podobně jako spousta místních soukromých vil a rezidencí ve stylu vycházejícím ze středozemní architektury.

Typické jsou pro něj čistě bílé omítnuté zdi a prejzové střechy, nad centrálním nádvořím dlážděným keramickou dlažbou nechybí dřevěný balkón.

Foto: Profimedia.cz

Velké množství společenského života majitelů se bude nepochybně odehrávat na nádvoří, které je část dne příjemně stíněné.

Foto: Profimedia.cz

Nad nádvořím vede dřevěný balkón, nechybí venkovní krb.

Podle informací zveřejněných realitními weby nabídne dvoupodlažní dům svému novému majiteli plochu podlah o velikosti 377 čtverečních metrů, přičemž kromě jiných místností v něm lze objevit tři ložnice, tři koupelny a jednu samostatnou toaletu.

Foto: Profimedia.cz

Amrický herec Jim Parsons proslul především ztvárněním postavy fyzika Sheldona Coopera v seriálu Teorie velkého třesku.

Foto: Profimedia.cz

Eklektickému stylu domu nevadí ani syté barvy použité v některých místnostech. Ať již je to tmavomodrá, červená, anebo v kuchyni použitá tmavě zelená.

Mnohé z místností mají klenuté stropy, hlavní obývací pokoj má pak strop dřevěný s křižujícími se trámy. Interiér je zařízen v jednotném, byť převážně eklektickém stylu.

Historizující prvky se střídají s jemně rustikálními i těmi, které jsou ryze moderní. Internetový server Realtor upozorňuje například na doplnění hlavní ložnice čistě soudobou koupelnou.

Foto: Profimedia.cz

V mnoha místnostech jsou klenuté stropy, s nimiž ladí i oblouková zakončení stavebních otvorů.

Foto: Profimedia.cz

Téměř každá místnost má svůj vlastní, jedinečný strop. Pouze v obývacím pokoji je ovšem takto výrazný.

Důležitou roli v tomto domě hraje především exteriér, kde lze očekávat, že se bude odehrávat většina společenského života obyvatel. Kromě velkého posezení u venkovního krbu na nádvoří před domem se jeho obyvatelé mohou těšit nejenom z bazénu, ale především dalších vodních prvků, které bohatě zelená zahrada o výměře 5868 čtverečních metrů nabízí a které v horkých dnech pomáhají ochladit vzduch. Ať už je to vodní kaskáda, fontánka či jezírko s koi rybkami.

Foto: Profimedia.cz

Z balkonu je výhled na členitou zahradu.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice jsou umístěné v horním podlaží domu.

Foto: Profimedia.cz

Hezkou dominantou jedné z koupelen je kovová vana.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám