Hlavní obsah

Vzhledově jednoduchá stavba nabídne moderní bydlení pro velkou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvarově jednoduchá stavba se sedlovou střechou najde uplatnění v širším spektru zástavby. Inovace střešní konstrukce navíc nabídne i pod šikminou střechy plnohodnotnou výšku místností, což přispívá k maximálnímu využití užitné plochy.

Foto: Canaba (11x)

Fasáda domu je geometrická kompozice, která nabízí řadu kombinací – od barevných omítek až po různé typy obkladů (keramický, dřevěný...).

Článek

Už samotný projekt domu klade důraz na efektivní řešení dispozice, která nabízí dostatek prostoru i větší rodině.

Variabilita funkcí jednotlivých místností umožní optimalizovat bydlení v rámci měnících se potřeb obyvatel domu, zejména je myšleno na děti, které mají v různých obdobích dospívání jiné požadavky na obytný prostor.

V patře domu čeká využití pokojů v podobě rodičovské ložnice, velkého pokoje pro teenagera a malého pokojíku pro miminko, což zaručuje nerušené soukromí pro všechny členy domácnosti. V patře samozřejmě nechybí velká koupelna a praktická šatna.

Na podlaze s dezénem světlého dřeva vynikne černobílý koberec i nábytek z lakovaných MDF desek.

Otevřená společná obývací část působí příjemným vzdušným a prostorným dojmem.

Společné chvíle pak může rodina trávit v otevřeném vzdušném prostoru v přízemí, který trendově spojuje obývací pokoj, jídelnu a kuchyň. Za hezkého počasí se prostor rozšiřuje o navazující terasu přístupnou jak z obývací, tak kuchyňské části.

Z té je přístupná také technická místnost, kam je možné kromě zdroje vytápění instalovat například pračku a sušičku a využít prostor i pro domácí práce.

Jídelna, přímo napojená na kuchyňskou linku, tvoří – v duchu současných trendů – předěl mezi kuchyní a sezením v obývacím pokoji.

Světlá dlažba imitující kámen prochází po otevřeném schodišti z haly v přízemí nahoru do patra.

Dostatek denního světla, které sem propouští velké okno, je pro tyto činnosti příjemným bonusem.

Hned několik možností využití nabízí samostatný pokoj přístupný přímo z haly. Může sloužit hostům, lze v něm zřídit domácí pracovnu, kancelář, ale třeba i rodinné fitness.

Vertikální okna vytvářejí zcela jinou atmosféru než standardní okna.

Rodiče sem mohou přesunout svoji ložnici a větším dětem ponechat k užívání celé patro nebo naopak poskytnout dospívajícímu nebo již dospělému potomkovi vytoužené separé. Spolu s menší koupelnou tento pokoj vytváří podmínky pro vícegenerační bydlení.

Také koupelny „drží“ šedobílou linii. Kontrast bílé sanitární techniky a obkladu s dezénem světlého kamene působí vzdušně a luxusně.

I nevelký dům může poskytnout maximální komfort. V patře se nachází prostorná koupelna s asymetrickou rohovou vanou, bezbariérovou sprchou, WC, bidetem a dvěma umyvadly.

Důležitým aspektem je energetická stránka. Rodinný dům se řadí do kategorie nízkoenergetických staveb.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Technické údaje

Dispoziční řešení: 6 + 1

Podlahová plocha: 158 m²

Zastavěná plocha: 96 m²

Konstrukční řešení: montovaná stavba, stěnové a stropní dílce a monolitické schodiště – konstrukční systém Ecobeton Canaba, vnější obálka opatřena zateplovacím systémem o tloušťce 150 mm, probarvená minerální fasádní omítka (součinitel prostupu tepla obvodové stěny U = 0,24 W/m²K)

Střecha a krov: systémové střešní tepelněizolační řešení Bramac, střešní krytina typ Alpská taška Classic, klempířské prvky titanzinkové – systém Bramac

Výplně otvorů: značková pětikomorová plastová okna a dveře s izol. dvojskly, interiérové dveře dýhované s obložkovou zárubní

Vytápění: úsporný plynový turbokotel kombinovaný s ohřevem TUV nebo elektrokotel se zásobníkem na TUV, radiátory

Cena na klíč: od 2 699 000 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám