Hlavní obsah

Vykouzlete si doma atmosféru jako u krbu, i když ho nemáte

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý má to štěstí, že má krb v interiéru a může si užívat zimní měsíce pohledem na plápolající oheň. Ti, kteří ho nemají, ale nemusí zoufat. Příjemnou zimní atmosféru si mohou doma vykouzlit i bez něj. Stačí jen zvolit vhodné doplňky a dekorace a atmosféru jako u ohně lze lehce vytvořit.

Foto: Ksl living, The French Bedroom, Lime Lace

Umělé i pravé kožešiny prostor zútulní.

Článek

V interiéru by neměly chybět motivy dřeva, polínek, větví na otop a suků. Volte klidně jen kousky s potiskem v dekoru dřeva. Ty vytvoří iluzi, že se v místnosti nějaký krb nachází, a navíc dodají prostoru příjemnou hřejivou atmosféru.

Foto: Ludlow Stoves, Red Candy

Vhod přijde dřevo v trendy drátěných koších i kousky dřevem inspirované.

Trendem se stávají i objekty, které jsou ohněm inspirovány a vznikly tak, aby ho co nejvíc připomínaly.

Mějte ale na paměti, že se rozhodně nehodí do místností, které mají uklidňovat. Budou totiž vzbuzovat pozornost. Uplatní se hlavně v obývacích pokojích.

Foto: VG New Trend

Sklenice, které vypadají, jako by hořely, doladí servírování drinků v zimě k dokonalosti.

Volte hlavně teplé a hřejivé barvy, které budou oheň co nejvíce připomínat. Nejvhodnější jsou barvy žlutá, červená a okrová. Kombinujte je s neutrálními teplými odstíny typu béžová a slonová kost.

Foto: Nedgis

Lustr připomínající plápolání ohně dodá prostoru dynamiku.

Jednoduchým tipem, jak dodat interiéru atmosféru téměř okamžitě, je použití tapet s motivem ohně. Ty se hodí i do prostor, kde chcete lidi nabudit k aktivitě a zjitřit jejich smysly. Tedy například do pracoven, recepcí, konferenčních a zasedacích místností.

Vhod přijdou také strukturovanější povrchy. Trendem je v letošní sezoně hlavně samet. Jeho odlesky budou v kombinaci s teplými barvami vypadat hodně elegantně a nápaditě. V kurzu je i záměrně přiznaná patina na kobercích.

Foto: Mister Wallpaper

Tapety s motivem ohně dodají interiéru atmosféru téměř okamžitě.

Foto: Covet House, Fraumaier, Audenza

Volte hlavně kousky v teplých barvách.

Zimní atmosféru v interiéru doladí k dokonalosti i různé kožešiny, ať už pravé, nebo umělé. Ty budou už na první pohled působit hřejivě a příjemně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám