Hlavní obsah

Zlaté tapety dodají všednímu interiéru punc luxusu

Novinky, tnk

Pokud chcete, aby váš interiér působil trochu honosněji a noblesněji, nebo jen potřebujete, aby pro pořádání významných událostí působil o něco slavnostněji, zkuste sáhnout po zlatých tapetách. Ty vnesou do každého prostředí potřebný lesk a eleganci.

Foto: Arthouse

Velkým hitem poslední doby jsou motivy ananasů.

Článek

Metalické odlesky jsou v letošní sezoně hodně trendy. V kurzu je bronz i měď, ale jen zlatá je skutečně nadčasová a je s luxusnějšími prostory neodmyslitelně spojená. Pokud tedy chcete interiér stylově pozdvihnout, vyplatí se sáhnout právě po ní.

Pokud zvolíte zlaté tapety, prostor bude také působit teplejším a prostornějším dojmem. Jde o ideální volbu do malých a tmavých či stísněných prostor. V nich zlatou tapetu kombinujte ideálně s výmalbou bílou barvou.

Foto: Lime Lace

Zlaté prvky na tapetách dodají interiéru lesk a noblesu.

Foto: Woodchip and Magnolia, Lime Lace

Zlaté tapety kombinujte s historizujícím nábytkem. Interiér pak bude působit luxusně.

Je ale třeba brát v úvahu, že jde o barvu, která je také často spojována s kýčem. Radši se proto vyhněte kombinaci zlaté barvy a neonových tónů nebo umělých materiálů. Snažte se o jistý minimalismus a nepřehánějte to s dekoracemi.

Zlatá barva je symbolem hodnoty a bohatství. Zlaté tapety se proto hodí hlavně do obývacích pokojů a prostor určených pro reprezentaci. I obyčejný interiér dovedou pozdvihnout. Vybavení pak může vypadat dražší, než ve skutečnosti bylo.

Foto: Arthouse

Interiér dolaďte dekoracemi ve zlaté barvě a sjednoťte tak styl.

Foto: Mindthegap

Do módy se vrací geometrické vzory a secesní motivy.

Z hlediska motivů je v kurzu hlavně inspirace přírodou. Jde hlavně o vzory lístků, palem, tropického ovoce. Ty zapadnou předně do klasického interiéru zařízeného v přírodním stylu. V modernějších interiérech se vyplatí sáhnout spíš po střídmějších geometrických motivech.

Tatínek vybudoval svým čtyřem dětem dřevěný domek na hraní přímo v pokoji

Tipy a trendy

Zlaté tapety jsou bezesporu výrazným zpestřením interiérů. Se zlatou barvou se ale vyplatí nakládat uvážlivě. Příliš mnoho zlatých dekorací ve stylově nesourodém uspořádání by totiž působilo hodně lacině a nevkusně. U zlaté barvy platí, že méně je více.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám