Hlavní obsah

Huňaté doplňky vykouzlí v interiérech příjemnou a hřejivou atmosféru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní dny jsou neodmyslitelně spojeny s plískanicemi a špatnou náladou. Pokud si chcete toto období těsně před Vánoci užít co nejvíc, zkuste si v interiéru vykouzlit kouzelnou atmosféru blížícího se zimního období pomocí pravých nebo umělých kožešin, třeba ve sněhových nebo svátečních rudých barvách.

Foto: Norsu interiors, KSL Living (2x)

Sněhově bílá kožešina bude imitovat chybějící sníh.

Článek

Kožešinové huňaté doplňky interiér zútulní a zjemní. Bílé kožešiny pohozené na posteli nebo na zemi budou opticky imitovat sníh a oceníte je hlavně tehdy, pokud bude zima a Vánoce jak se říká „na blátě”.

Podobného efektu dosáhnete i s kousky nabarvenými na modro. Právě barevné kožešiny jsou letos hodně trendy a nahrazují tak klasické kůže u krbů, které se v kombinaci s honosně působícími zdobnými interiéry staly kýčovitým prvkem.

Foto: KSL Living

Doplňky v sytě modrých odstínech vnesou do interiéru dojem chladu.

Sáhnout můžete i po sytě červených až karmínových odstínech. Jde o barvy, které k zimním svátkům rozhodně patří. V interiéru se tak uplatní jako vítaná dekorace a zajímavý detail, který doladí zimní atmosféru.

Červená barva navíc působí energicky, takže je ideální do interiérů těch, kteří trpí na podzim špatnou náladou a únavou.

Foto: Zoepritz, Black By Design

Sytá rudá k zimním svátkům a interiérovým dekoracím neodmyslitelně patří.

Pokud jste fandové spíš tlumenějších pastelových barev, zkuste sáhnout po bleděmodrých nebo růžových odstínech v chladných tónech.

Zkuste kombinovat různé sytosti barev a vytvořte tak působivé barevné přechody.

Foto: design55

Pohovky potažené kožešinou v zimě příjemě zahřejí a vnesou do interiéru křejivou atmosféru.

Od věci nejsou ani kožešiny v klasické hnědé až černé barevnosti v kombinaci s jednoduchým, strohým až minimalistickým nábytkem. Teplé barvy prostor opticky zahřejí a zútulní.

Foto: Novinky

Kousky v zemitých tónech jsou nadčasovou klasikou.

Není třeba používat mnoho kožešinových prvků, které by působily příliš dekorativně. Je třeba brát v úvahu, že kožešiny mají celkem náročné čištění, které je zpravidla lepší přenechat profesionálům.

V hodně prašném prostředí budou kožešiny snadno lapat částice nečistot. Umělé i pravé kožešiny by navíc neměly být dlouhodobě vystavovány vysokým teplotám a mokrému prostředí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Bohatě si proto vystačíte s jedním kouskem, který dodá večerům stráveným u krbu nebo při svíčkách tu správnou atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám