Hlavní obsah

Vydejte se do exotiky ve vlastním interiéru. Zkuste se inspirovat kaktusy

Novinky, Kristýna Křížová

Dívat se na stejný prostor, který není ničím výjimečný, může brzy začít nudit. Pokud si chcete užít trochu neotřelého designu a máte rádi Mexiko, jeho kuchyni i interiérový styl jím inspirovaný, zkuste doma uplatnit doplňky s motivy kaktusů.

Foto: Hommés studio, Yellow Octopus

Posezení na kouscích imitujících kaktusy zpestří nudné obývací pokoje.

Článek

Velkým trendem poslední doby jsou metalické barvy, které mohou zkrášlit i kousky inspirované kaktusy. Ať už se rozhodnete pro zlatou, bronzovou nebo měděnou, tak vězte, že interiéru dodají lesk a punc noblesy. Prostor bude působit luxusněji.

Vyhněte se ale příliš zdobným předmětům, které by působily kýčovitě a volte spíš uměřenější a minimalističtější provedení.

Foto: Sweetpea a Willow, Balvi Gifts

Trendem v interiéru jsou metalické barvy. Zlatá působí luxusně.

Kaktusy jsou skvělým motivem pro večeři v mexickém stylu. Ti, kdo chtějí pro své rodiny připravit oblíbené mexické nachos, enchilady nebo fajitu, by na ně rozhodně v aranžmá neměli zapomenout.

Foto: Sweetpea a Willow, Yellow Octopus, Ginger Ray, Red Candy

Party v mexickém stylu můžete zpestřit třeba girlandami s motivy kaktusů.

Mějte na paměti, že v Mexiku se barev rozhodně nebojí a platí, že více je více. Oblíbené jsou kombinace výrazných a sytých teplých barev s těmi studenými. Neutrálním barvám se klidně vyhněte a kousky inspirované kaktusy nechte zazářit v pestrém interiéru.

Foto: Hommés studio, Red Candy

Interiéru dodají tyto kousky exotického ducha.

Opravdoví fandové mexické kuchyně mohou motivy kaktusů uplatnit i na obkladu za kuchyňskou linku nebo na tapetách na hlavní stěně obývacího pokoje. Motiv bude dobře korespondovat i s interiérem zařízeným v přírodním nebo boho stylu.

Foto: Lime Lace

Milovníci mexické kuchyně mohou uplatnit odolnou tapetu s motivem kaktusů i v kuchyni nebo v jídelně.

Cítit se doma dobře a nenudit se v interiéru je v poslední době vzhledem k situaci stále náročnější. Pokud vám nejde jen o zpestření prostoru, ale uvítáte i praktické tipy pro malý interiér, zkuste zvolit průhledný nábytek.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Pokud v bytě žijete i s dětmi, možná vám přijde vhod i inspirace interiérovými stany, které i v malém bytě poskytnou dětem větší pocit soukromí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám