Hlavní obsah

Všední a potemnělé interiéry zpestří motiv duhy, symbol tolerance

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duha je oblíbeným symbolem pestrosti, různosti a integrace odlišných částí populace. V interiéru tak může mít i významovou funkci a dávat hostům najevo, že přišli do domu, kde se lidé snaží o vzájemnou toleranci a pochopení. Pokud chcete rozzářit a oživit stěny místností a interiér obecně, pak je motiv duhy neobyčejně dobrou volbou.

Foto: Yellow Octopus, Sweetpea & Willow

Polštářky s duhou oživí obyčejné pohovky.

Článek

Seskupení barevných oblouků vzniká lomem a odrazem světla na vodních kapkách v atmosféře. Klasicky je k vidění zejména po dešti. Pokud ale dlouhodobě nemáte to štěstí, můžete si ji připomínat alespoň v interiéru.

Foto: Red Candy

Trendem v oblasti stolování jsou přírory a hrnky s motivy duhy.

Motiv duhy se skvěle hodí zejména do místností, ve kterých se pohybují malé děti. Právě ty totiž milují hlavně syté a pestré barvy, které také nejdříve vnímají.

Foto: Tolly McRae, Chaplins Furniture

Duha je dobrou volbou pro kousky spojené s letním obdobím.

Duha je navíc hravým motivem, který působí optimisticky a pozitivně. Do interiéru vnese ducha hravosti a dodá mu příjemnou letní atmosféru.

Foto: Lights4fun, National Theatre

Duhové lampičky jsou skvělým zpestřením dětských pokojů.

Duhové kousky jsou dobrou volbou i do stísněných a tmavých prostor, kde vyniknou v kombinaci se světlými barvami a výmalbou. Prostor pak bude působit větší a vzdušnější.

Foto: Red Candy

Na duhových hodinách se mohou děti dobře učit i barvy.

Foto: Artylicious Home & Gifts, Beaumonde

Duhová žaluzie symbolizuje tolerantní domácnost.

Prolínání různých barevných odstínů je typické zejména pro mexický a španělský styl. Pestrost a exploze barev k typickému tamnímu designu neodmyslitelně patří.

Pokud si zařizujete byt nebo dům v těchto stylech, tak vězte, že víc je víc a barevným kombinacím se meze nekladou.

Ti, kdo chtějí prostor oživit a designově zpestřit, se mohou zaměřit i na kousky inspirované zvířecí říší. Motivy živočichů dodají prostoru na zajímavosti a potěší nejen dospělé, ale i děti.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám