Hlavní obsah

Gigantičtí plyšáci slouží jako postele i křesla pro dospělé

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni hraví dospělí, kteří měli, nebo stále mají vztah k plyšákům, jistě ocení nápaditý nábytek od jihoafrického umělce a designéra Porky Hefera. Jeho nábytek určený k odpočinku je inspirován říší ohrožených zvířat a v interiéru bude nejen sloužit své funkci, bude ho i dekorovat.

Foto: Profimedia.cz

Závěsní živočichové unesou i dospělého, ocení je ale hlavně děti.

Článek

Designér Porky Hefer se zabývá výrobou soch, které zároveň slouží jako sedačky. Všechny jeho nejnovější kousky jsou inspirovány živočišnou říší a předně ohroženými druhy zvířat.

Hefer, který žije v jihoafrickém Kapském Městě, boří stereotypní představy o tvarech nábytku. Jeho návrhy jsou vždy něčím nové a netypické.

Foto: Profimedia.cz

Náruč gorily poslouží jako nápadité křeslo.

Designér se nedrží klasických výrobních postupů, ale snaží se sám nalézat nová řešení jejich vzniku. Výsledkem jsou originální kousky, které se v interiéru stanou solitéry, které vyniknou. Většina netradičních lenošek vznikla na podobném principu jak klasické sedací pytle.

Foto: Profimedia.cz

Lední medvěd funguje jako provizorní lůžko.

Kolekce podle titulu Dezeen zahrnuje nábytek inspirovaný orangutany, lenochody, ledními medvědy, velkými bílými žraloky a modrými velrybami. Jde o zvířata, která jsou Světovým fondem pro ochranu přírody označena jako zranitelná či ohrožená.

Foto: Profimedia.cz

Závěsný lenochod slouží jako postel i houpačka.

Nábytek vzniklý z recyklovatelného materiálu designér poprvé představil na veletrhu Design Miami Basel ve Švýcarsku. Ohrožené druhy zvířat byly vybrány ve spolupráci s nadací herce Leonarda DiCapria.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Designér se tak rozhodl podpořit diskuzi o vlivu nábytkářského průmyslu na životní prostředí a zároveň upozornil na ohrožená zvířata.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám