Hlavní obsah

Věšáky a háčky jako téměř umělecké objekty

Novinky, tnk

Klasická podoba věšáků v předsíních je sice léty prověřená, ale už hodně nudná a okoukaná. Trendem se v poslední době stávají háčky různých barev, tvarů i velikostí, které dodají celé předsíňové stěně na zajímavosti a prostor zpestří. Z materiálů je hitem barvené dřevo, mramor i kov v teplých metalických odstínech.

Foto: Muuto (2x), Cloudberry Living

Asymetricky umístěné designové věšáky v různých tvarech promění celou stěnu v umělecké dílo.

Článek

Pokud chcete jít s dobou, zapomeňte na klasické lineární věšáky, které mají stejné háčky. Popusťte naopak uzdu kreativitě a stěnu dekorujte různobarevnými háčky a vězte, že i věci, které na ně zavěsíte, mohou mít dekorativní funkci.

Pokud chcete dodat předsíňové stěně uměleckého ducha, ozvláštněte její části barevnými plochami v duchu geometrické abstrakce.

Foto: Muuto

I zavěšné předměty mohou zafungovat jako dekorace.

Výhodou tohoto aranžmá je, že na stěně můžete umístit některé háčky níž tak, aby si na zavěšené věci dosáhly i děti.

Nevýhodou takového věšáku pak může být fakt, že mu chybí zadní část, která často chrání oděvy před znečištěním od malby na zdi a naopak. Řešením může být omyvatelná barva nebo umístění podkladu na celou stěnu, případně volba odolného emailového nátěru.

Foto: Chocolate creative, Ksl living

Pokud chcete prostor oživit, volte věšáčky v různých barevných provedeních a sáhněte klidně i po jasných tónech.

Tvary a barvy věšáků rozhodně nemusí být stejné, vyplatí se ale vsadit na osvědčené kombinace. Dřevo, které působí teplým dojmem, kombinujte s betonem nebo kamenem či kovem, který působí naopak chladně.

Mramorové háčky v tmavých tónech rozhodně nekombinujte se zlatými, takové spojení by působilo pohřebním dojmem. Pokud chcete mramor kombinovat s kovem, volte měděné nebo bronzové provedení.

Foto: The Design Hunter, Chocolate creative, Black By Design, DaWanda

Hitem jsou věšáčky s měděnými detaily i lidovými motivy. Prim hraje dřevo a kámen.

Ti, kdo mají doma malé děti, je mohou pobavit stěnou plnou věšáků ve tvaru zvířat. Taková stěna bude působit hodně zdobným dojmem a rozhodně upoutá pohled hostů hned při příchodu.

Foto: Idyll Home, Design3000.de

Věšáčky mohou imitvat i bidýlka pro ptáky. Stěna pak dostane hodně dekorativní ráz.

Tento typ háčků je vhodný i do dětských pokojů, kde se tito praktičtí pomocníci mohou stát i součástí výmalby s dětskými motivy. Na stěně pak můžete užít i další praktické objekty v hravých motivech, jako jsou třeba poličky ve tvaru mráčků, hodiny ve tvaru slona nebo ryby a dodat tak pokojíčkům na hravosti a originalitě.

Foto: Melody Maison, Chocolate creative

Děti ocení motivy stromk, obláčků nebo labutí.

Pokud hledáte inspiraci pro zařizování předsíně, můžete tuto místnost dekorovat i botníky, které slouží i jako vitríny a nechají vyniknout pěkné obuvi. Ta pak bude mít dekorativní funkci. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám