Hlavní obsah

Velikonoce vybízejí - vpusťme do domu sluníčko a přírodu

Novinky, nes

Velikonoce nás přímo vybízejí k tomu, abychom se po zamračených zimních dnech pustili do výzdoby domácnosti, prosvětlili ji a vpustili do ní co nejvíce sluníčka a přírodních prvků.

Foto: Villeroy & Boch

Pro velikonoční stolování je porcelán s květinovými vzory jako stvořený.

Článek

Právě jarní příroda je nejčastější inspirací pro výzdobu domovů na nadcházející svátky.

Ať jsou to již motivy malých zajíčků, kuřátek a dalších mláďat, která v tomto období přicházejí na svět, anebo jarní květiny či větvičky s kočičkami.

Foto: Nordic Day

Pro vytvoření velikonoční dekorace stačí někdy jen málo: proutěný košík, trocha sena nebo čerstvé trávy a pár vajíček.

Foto: Butlers

Dekorační urbousky s motivem obarvených vajíček, kytička z narcisů nebo zelený veneček ve tvaru srdíčka. Tím vším lze navodit velikonoční atmosféru doma.

Foto: Concept Store Karlín

V přírodní duchu mohou být i nové poličky na stěnu. Systém Linea například lze seskládat například do podoby stromu.

Paleta barev, pro něž se nejraději o Velikonocích rozhodujeme, bývá tradičně složená z odstínů několika hlavních stálic.

Je to žlutá jako slunce a květy, zelená zastupující čerstvě vyrašenou trávu, ale také bílá jako vajíčka připravená k omalování a červená symbolizující lásku a život.

Foto: Woodcock

Při výběru dekrací nezapomeňte na prvky v jasné červené barvě. Váš interiér příjemně oživí. Dřevěné doplňky, například police, pak mohou být vyrobené například z paletových prken a recyklovaného dřeva.

Foto: Ikea

Při výběru dekoračních prvků nezapomeneme ani na polštářky a podsedáky sladěné s další výzdobou.

Foto: Luxurytable.cz

Ve velikonočním motivu lze objevit i něžné svícínky na čajové svíčky. Zasazené do dekorace z mechu působí tajemným dojmem.

Z materiálů se pro čas Velikonoc nejlépe hodí opět především ty přírodní. Příjemně působí dřevo, proutí, různě ozdobené větévky, ale také dekorační prvky z peříček.

Příjemnou domáckou atmosféru naladí i doplňky a figurky z keramiky či porcelánu, které oživí sváteční tabuli nebo jen poličku či parapet u okna.

Foto: Tchibo

Plánujete-li dekorovat interiér ve světlých barvách, mohou se vám hodit bílé sošky zajíčků nebo jemné dřevěné ozdoby na pár rozkvetlých větviček.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám