Hlavní obsah

Vánoční věnce můžete vytvořit i ze špuntů, kůry nebo plstěných kuliček

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční věnec nemusí mít jen klasickou podobu z jehličí a cesmíny, ale může vzniknout i z jiných materiálů. V restauraci oceníte věnec z nepotřebných špuntů od vína a doma třeba věnec z kůry, plsti či peří.

Foto: Little Yellow Birds

Věnec z plstěných kuliček se může stát celoroční dekorací v dětském pokoji.

Článek

Nejlevnější variantou jsou doma dělané věnce. Na ně stačí koupit nezdobená kola, která můžete naaranžovat dle vlastní fantazie. Lze je nazdobit podle svých možností i podle barevného ladění interiéru.

Foto: Novinky

Nezdobené věnce můžete dekorovat drobnými přebytečnými vánočními ozdobami.

Ke zdobení můžete využít libovolné předměty, které máte k dispozici. Od plstěných kuliček, knoflíků nebo háčkovaných bambulí, přes zátky nebo špunty. Takový věnec se ale hodí spíš do klubů a restaurací, než do domácího interiéru.

Foto: Novinky

Věnec z korkových špuntů od vína ajou vhodnou dekorací do klubů, restaurací a vináren.

Pokud chcete v interiéru navodit zimní atmosféru, i když zrovna nesněží - můžete vytvořit věnec z drobnějších motivů. Vhod přijdou drobné modřínové šišky nebo sušené kopretiny apod. Věnci dodáte efektní vzhled za pomoci sněhu ve spreji, kterým můžete dekorovat i okna, zrcadla, stromeček apod.

Foto: Mollie & Fred, mydeco.com

Věnec z modřínových šišek sladíte klasickým sněhem ve spreji. Dobře bude vypadat i čerstvý věnec z buxusu.

Levným a dostupným materiálem ke zdobení věnce do interiéru v přírodním stylu je březová kůra, která je velmi ohebná a dobře drží tvar. Využít můžete i drobných větviček, šišek, mechu apod.

Foto: Novinky

V interiéru zařízeném v přírodním stylu bude dobře vypadat nebarvený věnec z kůry a šišek.

Adventní věnce mají symbolizovat trnovou korunu a měly by mít slavnostnější podobu. Hotové nazdobené věnce tak můžete barevně sladit do jednotné barvy. Honosně působí metalické barvy nebo klasická tmavě rudá.

Foto: Novinky

Věnce s hvězdami vystřiženými z kůry a šiškami barevně sladíte zlatou, stříbrnou nebo červenou barvou ve spreji.

Vánoční věnec na vchodových dveřích je vizitkou domácností, které ctí tradice a vánoční křesťanskou symboliku. Podoba věnce by měla korespondovat s celou vánoční výzdobou interiéru, do kterého host vchází.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám