Hlavní obsah

Pokreslené talíře a misky se opět vrací do módy, nyní slouží i pro dospělé

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro každý si z dětství pamatuje talířky s různými pohádkovými obrázky. Ty se pro řadu lidí staly žádaným artiklem, který v nich vyvolává vzpomínky na mladá léta. Pokreslené talíře se nyní vracejí do módy, vznikají ale hlavně pro dospělé.

Foto: Novinky

Mezi nejvtipnější návrhy patří miska dekorovaná tak, aby připomínala vanu od Pauline Kerlerouxové a mísa s falešnými klíči od Jana Šerýcha.

Článek

Na letošní přehlídce Designblok byly k vidění i pokreslené talíře, které originálně zpestří nekonvenční stolování. Deset umělců a designérů navrhlo netradiční a originální potisk. Každý je vytvořen v limitované sérii třiceti signovaných kusů.

Foto: Novinky

Umlěci volili i klasické nápisy a ztvárnili také fantaskní motivy.

Kolekce nese název Super Bowl a vytvořili ji Štěpánka Bláhovcová, Marie Hladíková, Pauline Kerlerouxová, Krištof Kintera, Richard Loskot, Monsters, Tereza Neumannová, Michal Pěchouček, Jan Šerých a Mark Ther.

Foto: Novinky

Strávníci si mohou pohádkový příběh sami domyslet.

Starožitné talíře s moderním nádechem zase vytvořila Angela Rossiová z Beat Up Creations. Rossiová používá tváře známých reálných i nereálných figur, jako je Frankenstein, Che Guevara, Yoda, Darth Vader aj. k dekorování starých talířů.

Foto: Profimedia.cz

Hlavním motivem trendy talířů se mohou stát i hvězdné války.

Polský designér Boguslaw Sliwiński zase navrhuje originální talíře, které jsou výzvou pro děti i jejich rodiče. Jídlo se na nich totiž může využít jako kreativní prostředek.

Foto: Boguslaw Sliwiński

Jednoduchá skica na talíři je ideální hrou, kterou ocení všichni kadeřníci a milovníci extravagantních účesů.

Talíře o průměru 19 a 26 cm přímo vybízejí k hraní si s potravinami. V poslední kolekci pracuje Sliwiński hodně se siluetou, která nechává velký prostor fantazii tvůrce - strávníka.

Foto: Boguslaw Sliwiński

Padák můžete parašutistovi přidělat i s pomocí čínských nudlí, rýže aj.

Zajímavé talíře z porcelánu dekorované obtiskem a barvami navrhl také Gabriel Vach a za pozornost stojí i talíře s motivem cvičenců, které nedávno navrhla designérka Hana Vinklárková.

V interiéru se tyto talíře hodí na minimalističtěji prostřený stůl, kde nejlépe vynikne jejich originalita.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám