Hlavní obsah

V Letňanech začíná svátek stavebnictví

Novinky, tnk
PRAHA

Přes tisíc vystavovatelů se bude od úterý do soboty prezentovat na devatenáctém mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH, který je přezdívaný jako “svátek stavebnictví”. Souběžně s ním probíhá i veletrh investičních příležitostí a realit a veletrh progresivního stavění ze dřeva. Novinkou je veletrh For Elektro, který se letos koná poprvé.

Článek

Za posledních pět let se na veletrhu představí vůbec největší počet vystavovatelů, ti přijeli nejen z Čech, ale i z 20 zemí světa, aby na veletrhu prezentovali to nejzajímavější, co jejich firmy nabízejí v oblasti bydlení.

Na veletrhu můžete sledovat poslední trendy v bydlení

Zaujme vás třeba nabídka přírodního, tepelně-izolačního materiálu z konopí, využít ho můžete pro izolaci střech, stropů, podlah a vnitřních i vnějších stěn.

Tento materiál ostatně soutěží o cenu Grand Prix For Arch 2008, do této soutěže se přihlašují pouze exponáty, které jsou na trhu novinkou, ale v České republice jsou už distribuovány. Výrobky musí splňovat i přísná ekologická hlediska.

.: Na veletrhu jsou i letos k vidění nejnovější trendy v dřevěných podlahách.foto: Archiv For Arch

Prohlédnout si můžete i atypické obloukové dveře, ty můžete usadit do obloukových zdí a výklenků.

.: Na veletrhu seženete zdánlivě nesehnatelné. Třeba dveře do oblouku.foto: For Arch

Představen je také pisoár, který se možná stane hitem budoucích let, je to totiž pisoár bez vody, který je ekologický a úsporný na provoz i čištění.

.: Plastový pisoár, jeho povrch je bez pórů - zabraňuje vniknutí moči a bakterií a tím snižuje tvorbu zápachu.foto: Archiv For Arch

Z těchto novinek zaujme domovní videoalarm a komunikátor, který nabízí okamžitý přehled o tom, co se ve vašem domě děje přes mobilní telefon. Praktická je zase třeba mobilní protihluková stěna z betonových nebo dřevěných panelů, jejíž velkou výhodou je jednoduchá montáž a demontáž.

Na ekologii si na veletrhu potrpí

Veletrh For Wood, který se koná v rámci For Archu, má dopomoci většímu rozvoji dřevostaveb v České republice a seznámit návštěvníky s možnostmi ekologického bydlení.

.: Sálavý panel v tmavém provedení.foto: Kopřiva Praha s.r.o

Milovníci ekologického bydlení se mohou nechat inspirovat také třeba sálavým panelem z kamene, který je vyráběn přímo na míru interiérů. Tvar a i druh přírodního materiálu (mramor, žula, pískovec..) si můžete sami zvolit podle barevného ladění svého interiéru.

O pořádání veletrhu se více dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Změňte rekonstrukcí vaši koupelnu k nepoznání

V naší uspěchané době je moderní koupelna nutností. Je víc než příjemné začínat a končit den v hezkém prostředí a dopřát si kromě očisty těla i relaxaci....

Moderní tapety hýří barvami

Tapety jsou znovu v módě. Skvěle vypadají jak na celé ploše stěn, tak v kombinaci s malbou. Moderní tapety přitom hýří neotřelými barvami, zajímavými...

Výběr článků

Načítám