Hlavní obsah

V Japonsku dokončili věž Sky Tree, druhou nejvyšší stavbu světa

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečně vysokých budov, které při pohledu ze země vypadají, jakoby končily v nebi, vyrůstá po celém světě stále víc a víc. Mezi řadu již známých se nově přidala i právě dokončená japonská telekomunikační věž Tokyo Sky Tree, která je jednoznačně nejvyšší stavbou v Japonsku a zároveň v současnosti druhou nejvyšší stavbou světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku vyrostla druhá nejvyšší budova na světě Video: Reuters

 
Článek

Poslední úpravy na nové telekomunikační věži byly dokončeny v pátek 2. března 2012, o více než dva měsíce dříve před plánovaným slavnostním otevřením v květnu. Součástí oslav úspěšného dokončení bylo i tradiční požehnání stavbě.

Věž Tokyo Sky Tree (Tokijský nebeský strom), která má nahradit stávající nevyhovující vysílač Tokyo Tower, má na výšku těžko představitelných 634 metrů, což ji řadí v současnosti na pozici druhé nejvyšší budovy světa, hned za dubajským mrakodrapem Burdž Chalífa, který se pyšní výškou neuvěřitelných 829 metrů.

"Cílem této stavby je nejen ukázat světu nové Tokio a Japonsko, ale hlavně představit nejnovější technologii vysílání," uvedl Michiaki Suzuki, prezident společnosti provozující věž.

Stavba, která vyvolává vzpomínky

Probíhající stavba věže Sky Tree vzbuzovala v mnohých obyvatelích vzpomínky na dětství. "Když jsem byl malý, začínala se stavět věž Tokyo Tower. Když je nyní dokončena věž Sky Tree, je skvělé pozorovat, jak se za to dobu Japonsko proměnilo," vzpomíná 58letý Emiko Tsutsushio.

Stavba věže a přilehlého obchodního komplexu trvala téměř čtyři roky a spolykala 800 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám