Hlavní obsah

Ubytování budoucnosti aneb Buňky, ve kterých bude možné cestovat

Novinky, tnk

Vysokorychlostní cestování tunely v hotelových kapslích v rámci projektu Hyperloop je zatím hudbou budoucnosti, a je otázkou, zda se tento náročný systém přepravy mezi městy v reálu vůbec někdy osvědčí. Ať to dopadne jakkoli, podoba interiérů je známa už nyní. Navrhl je student z americké Nevady.

Foto: Profimedia.cz

Pod tunely by mohl vzniknout komerční prostor.

Článek

Brandan Siebrecht, postgraduální student architektury na University of Nevada, vytvořil projekt „Hyperloop Hotel“, který by měl podle serveru Inhabitat umožnit cestování mezi velkými severoamerickými městy. Ve své práci navázal na projekt navržený podnikatelem Elonem Muskem.

Hyperloop je systém, který je založen na pohybu přetlakových kapslí podtlakovými tunely. Projekt slibuje, že přemístí cestující z města do města během krátkého časového úseku a v prostředí, na které jsou zvyklí. Pokoje by si lidé rezervovali prostřednictvím smartphonů.

Foto: Profimedia.cz

Buňky by byly umísťovány do výškového domu podobně jako auta v patrových parkovištích.

Student se rozhodl navrhnout konkrétní podobu hyperloopových pokojů i staveb, které by mohly vzniknout ve městech, do kterých se bude v rámci projektu cestovat. Díky svému návrhu se stal vítězem letošního ročníku soutěže Radical Innovation Award, klání o nejnápaditější design hotelu.

Foto: Profimedia.cz

Interior jsou navrženy v moderním a jednoduchém stylu. Je v nich jen to nejnutnější.

V každém cílovém městě by mohly být apartmány umísťovány v modulárním hotelu. Buňka my měla obsahovat kancelářský prostor, obývací pokoj s TV s plochou obrazovkou, ložnici a koupelnu.

Foto: Profimedia.cz

Hotely budoucnosti by měly nabídnout i prostory pro práci na cestách.

Futuristická myšlenka Hyperloopu eliminuje potřebu koupit si samostatné jízdenky pro většinu největších měst v USA. Navštívit by bylo možné Austin, Texas, Boston, Chicago, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Nashville, Tennessee, New York, Portland, Oregon, San Francisco, Santa Fe, Nové Mexiko, Seattle, Washington DC.

Foto: Profimedia.cz

Výhodou tohoto typu hotelu by byl každý den jiný výhled.

Jde o velkolepý nápad, jehož ekonomická i technologická náročnost je více než zřejmá. Přesto se mu řada firem aktivně věnuje. Siebrecht se podle titulu Business Insider domnívá, že konstrukce jeho hotelového konceptu by mohla být proveditelná během dalších pěti až deseti let.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám