Hlavní obsah

Tropické motivy palem, exotických rostlin i ovoce ovládnou nadcházející sezonu

Novinky, tnk

Velkým aktuálním trendem jsou jemné tropické vzory v interiéru - jemné exotické vzory, palmy v pokojích i ratanový nábytek. Tento trend v interiéru navozuje klidnou relaxační atmosféru a prostoru dodává moderního ducha. Jde o ideální motivy pro nadcházející období jara a léta.

Foto: Woodchip and Magnolia

Tapety s motivy ananasů složených z květů v kombinaci s proutěným nábytkem a tropickými rostlinami i sytou žlutou barvou vnesu do interiéru exotickou atmosféru.

Článek

Ti, kdo chtějí, aby byl jejich domov oázou stvořenou k odpočinku, v něm mohou uplatnit řadu prvků s tropickými a exotickými motivy. Ty se hodí zejména do ložnic, obývacích pokojů a všech prostor určených k relaxaci a jsou trendem pro letošní sezonu.

Foto: Shakiraaz Homewares

Ložnice mají působit vzdušným a světlým dojmem.

Prostoru by měla dominovat hlavně zelená barva v mnoha odstínech, od sytě tmavé až po jarní zelenavou. Tuto barvu kombinujte s bílou, hnědou a béžovou.

Odlesky zlaté a trendy bronzové pak dodají prostoru punc noblesy a luxusu. Neměly by chybět také motivy exotických rostlin, palem i popínavých lián.

Foto: Audenza, Melody Maison, H.o.c.k.

Lampy, stolky i taburety s motivem palem jsou funkčním nábytkem i stylovými dekoracemi.

Volte hlavně přírodní materiály. Z textilií sáhněte po bavlně, saténu nebo vlně. Nebojte se ani proutěného nebo bambusového nábytku. Právě lehce přemístitelné kousky z exotických zemí dodají prostoru na autentičnosti.

Foto: Sweetpea a Willow

Kombinujte motivy exotických zvířat, ovoce i rostlin.

Foto: Sweetpea a Willow, Audenza

Interiéru dodají šmrnc závěsné rostliny i živé či umělé palmy.

Nezapomínejte také na živé rostliny. Efektně budou vypadat trendy zelené stěny i závěsné květiny v květináčích spuštěných ze stropu. Prostor bude díky nim trochu připomínat džungli a bude působit útulným a zabydleným dojmem.

Tropické motivy se dobře doplňují s interiérem zařízeným v přírodním stylu, ale hodí se i do prostor s koloniálními nebo boho prvky. Příliš ale nezapadnou do brutalistního, minimalistického nebo industriálního stylu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám