Hlavní obsah

Tak vypadá fantazie - bydlení v průhledné bublině uprostřed přírody

Novinky, Jana Nesvadbová

Noci trávené pod hvězdami, uprostřed přírody a se slony procházejícími jen pár metrů od lůžka, tak vypadá dvojice chatek, které více než cokoli jiného připomínají velké bubliny ležící na zemi. Pro thajské rekreační zařízení Anantaara Golden Triangle Elephant Camp & Resort je navrhli designéři z ateliéru Eye In The Sky.

Foto: Profimedia.cz

Každý, kdo je spatří, nepochybuje, jak se tyto chatky jmenují - Bubliny v džungli.

Článek

Dvojice bublin, nazvaná Jungle Bubbles, navzdory svému výjimečnému vzhledu funguje jako běžný pokoj nebo chatka v jakémkoli resortu. Kromě pokoje s velkým lůžkem pro pár a posezením je doplňuje koupelna a malé zázemí, kde je možné si uvařit čaj nebo kávu.

Obě chatky od sebe odděluje dřevěný plot, obyvatelé obou tak mají absolutní soukromí. Chatky jsou na vyvýšené dřevěné terase v údolí pod plošinou, na které je rozložen zbytek resortu.

Foto: Profimedia.cz

Hosté v bublinách mají možnost kochat se nerušeným výhledem na okolní přírodu, na nebe i na slony.

Foto: Profimedia.cz

Každá z bublin má svou koupelnu, velikou postel pro pár a malé posezení.

Vlastní kulový prostor čiré barvy je vytvořen z hi-tech polyesterových vláken, s využitím technologie patentované skupinou Serge Ferrari.

Interiér je plně klimatizovaný, postele jsou orientované tak, aby z nich bylo možné pozorovat nejenom hvězdné nebe za nocí, ale aby z nich bylo vidět po celou dobu i na kolem se pasoucí slony. Ti mají k bublinám zahrazený přístup pomocí plotu.

Anketa

Lákalo by vás přespat v takovéto bublině?
Ano, to musí být nádhera.
67,8 %
Asi ano.
5,9 %
Nevím.
3 %
Raději ne.
6,7 %
Jenom to ne.
16,6 %
Celkem hlasovalo 4065 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám