Hlavní obsah

Studentský pokoj má inspirovat k práci i odpočinku

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je pár věcí, bez nichž se student ve svém pokoji neobejde. Je to hlavně kvalitní postel, židle a stůl, větší skříň na oblečení a police na učebnice, sešity a knihy. Prostorný pokoj se dá dovybavit také menší pohovkou, na stěnách se může vyjímat barevná výmalba nebo zajímavá tapeta či zrcadlo.

Foto: KIKA (4x)

Dětský pokoj Joris nabízí různé barvy regálových elementů. Třeba cena za postel 140 x 200 cm je 7999 Kč. Matrace, rošt a zásuvky jsou za příplatek.

Článek

Psací stůl

Stůl by měl mít hlavně správnou výšku a dostatečně velkou pracovní plochu. A to nejen pro psaní a čtení, ale i pro umístění počítače nebo notebooku, případně tiskárny.

Běžnou pracovní plochu stolu zvětšíme přidáním kulatého/půlkulatého rohu.

Foto: WWW.VIABEL.CZ

Velkoryse řešený pokoj pro studentku z nové kolekce Roomplanner španělské značky Asoral v šedé barvě. Výborným pomocníkem pro udržení pořádku jsou úložné boxy (od 1392 Kč). Lze je zavěsit na stůl i na postranici postele.

Hodit se může i kontejner pod nebo vedle psacího stolu, a v blízkosti také praktické poličky pro odkládání knih, které budou neustále po ruce.

Stůl umístíme proti oknu, případně ze strany, aby světlo přicházelo zleva pravákům a zprava levákům.

Židle

Židle nebo křeslo k pracovnímu stolu mají být kvalitní a nejen proto, že někteří studenti tráví u počítače více času, než je zdrávo.

Foto: KIKA

Dětský pokoj Privilegio v bílé barvě s vysokým leskem, postel 120 x 200 cm, bez matrace a roštu 5999 Kč, noční stolek se 2 zásuvkami š/v/h: 55 x 46 x 44 cm 2199 Kč, 2dveřová skříň, š/v/h 151 x 200 x 63,3 cm 8999 Kč.

Pokud na židli sedí více než tři hodiny denně, zaměříme se na židli na kolečkách s opěrkou hlavy, nastavitelnou výškou sedáku a oporou zad, s područkami, které snižují zatížení páteře, a houpacím a otáčecím mechanismem.

Kvalitní židle má být tvrdší a pohodlná, čalouněná nebo plastová, ergonomicky tvarovaná.

Postel

Pro studenta hodně oblíbené a důležité místo. Kromě spánku a lenošení slouží i ke čtení, učení, také k poslouchání hudby či ke sledování filmů.

Proto by mělo být lůžko minimálně 120 cm široké a 45 cm vysoké, vybavené kvalitním lamelovým roštem a zdravotní matrací.

Foto: WWW.VIABEL.CZ

XL loftová postel s úložnými prostory (od 50 670 Kč) a šikovně navazujícím pracovním koutem. Dřevěný nábytek v klidných pastelových barvách funguje jako stavebnice. Aby i nejvyšší skříňky zůstaly dostupné, zajistí schůdky (1999 Kč).

Studenti potřebují kolem sebe dost prostoru, proto jim válenda široká 80 cm nestačí ani pro kvalitní spaní, natož pro ostatní aktivity. Vyplatí se koupit kvalitně zpracovanou postel, oblíbené jsou jednolůžkové postele z masivu, které zaručují dlouhou životnost.

Foto: KIKA

Dětský pokoj Unit s patrovou postelí, rozměr 90 x 200 cm. Cena za komplet 11 999 Kč, matrace je za příplatek.

Úložné prostory

Nabídka variabilních sestav pro ukládání věcí je dnes tak široká, že se dá vybírat z materiálů, barevných kombinací i různých provedení. Kromě větší skříně studenti potřebují police, komody, mobilní kontejnery či skříňky.

Šatní skříň má mít poličky a také volný prostor se závěsnou tyčí na oděvy.

Foto: NÁBYTEK ČILEK

Studentský pokoj Mocha (sestava 52 790 Kč) se vzhledem dubového dřeva je řešením pro všechny, kteří si potrpí na variabilní design. Neutrální barvu lze snadno kombinovat s prvky či doplňky v přírodních, zemitých odstínech, nebo vytvořit barevný kontrast.

Praktický a bezpečný je nábytek se zaoblenými rohy. Panty pro upevnění dřevěných polic by měly být zabezpečené kovovými úchyty, které zabrání vyháknutí, samodovírací zásuvky mají být vybavené dvojím blokem proti vytažení.

Je lepší mít všechna kolečka s brzdami a průhledné výplně vyrobené z bezpečného metalakrylátu.

Nábytek

Především z masivního dřeva nebo v podobě dřeva vyniká přírodním vzhledem. Se dřevem skvěle kontrastují třeba detaily ve veselých barvách v podobě úchytek, sedáků židlí, závěsných kapsářů či úložných boxů.

Dnes je hodně oblíbený nábytek s nadčasovým designem v různých kombinacích jemných pastelových barev v lesku i matu.

Foto: KIKA

Calisma, dětský pokoj v dekoru jasan coimbra/bílá barva ve vysokém lesku, postel 90 x 200 cm za 3499 Kč, noční stolek, š/v/h: 45 x 44 x 40 cm 2299 Kč, skříň s regálovým elementem š/v/h: 140 x 210 x 61 cm za 11 499 Kč.

Studentský pokoj lze sestavit i z různých typů a velikostí postelí, regálů, polic, skříní, psacích stolů a židlí.

Výrobci nabízejí ucelené sestavy studentských pokojů nebo je pro nás v případě zájmu navrhnou na míru.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám