Hlavní obsah

Slunečník může sloužit i jako stolek nebo večerní dekorativní osvětlení

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní sezona se kvapem blíží a kdo má zahradu, balkon nebo terasu, zařizuje si na nich pohodlné sezení. K výbavě nepochybně patří i slunečníky, které ale nemusí být jen nudnou součástí zahradního nábytku, ale mohou mít i dekorativní funkci nebo díky propracované základně posloužit i jako zahradní konferenční stolky.

Foto: Hommés studio, Ella James

Slunečník nemusí být jen funkční součást zahradního vybavení, ale může mít i dekorativní funkci a být kombinovaný s konferenčním stolkem. V noci poslouží coby osvětlení.

Článek

Ti, kdo disponují menším prostorem na zahradě nebo terase, mohou volit klasické jídelní stoly s otvory pro slunečník nebo rovnou zvolit konferenční stolky, které zároveň slouží i coby podstavec pro klasické slunečníky.

Díky nim lze ušetřit prostor a zároveň zachovat funkčnost exteriérového vybavení.

Foto: Oka Uk

Slunečníky a zahradní stolky ušetří místo na menších terasách.

Slunečník se dá využít i jako konstrukce pro zavěšení drobného osvětlení. Může jít o jemné lampiony nebo světelné řetězy, které vytvoří při večerním posezení příjemnou intimní atmosféru.

Foto: Lights4fun

Do konstrukce můžete buď zaplést klasický světelný řetěz nebo osvětlení navržené speciálně pro vnitřek slunečníků.

Ti, kdo milují šumění větru a moře, si ho mohou připomenout díky huňatým slunečníkům, které kromě příjemného šustění slouží i jako klasická ochrana před sluncem i deštěm.

Foto: Go Modern Furniture

Slunečník designéra Davy Grossmana je jeho reakcí na kýčovité slunečníky exotických pláží. Jeho předností je, že když se do něj opře vítr, uslyšíte šumění podobné mořskému přílivu.

Zahradní nábytek už dávno není jen funkčním vybavením. Stále větší roli u něj hraje i jeho dekorativnost. I slunečník se tak může stát dominantním solitérem, který na sebe upoutá pozornost.

Foto: Go Modern Furniture

Pokud chcete dodat zahradě na originalitě, zvolte kousky se zdobenou vnitřní stěnou.

Ti, kdo hledají trendy inspiraci pro zařízení zahradního exteriéru, mohou uplatnit i prvky z kempování v boho stylu.

Právě volnomyšlenkářský a uvolněný styl pobytu venku v kombinaci s přírodními materiály je totiž letos hodně v kurzu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám