Hlavní obsah

Skříň a stolek ve stejném stylu designově sjednotí interiér ložnice

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nechcete, aby váš interiér působil neuspořádaným dojmem, vsaďte na jednotu stylu. Interiér ložnice skvěle doplní tandem nočního stolku v kombinaci s šatní skříní v jednotném stylu. Připravili jsme pro vás tipy na tyto dvojice v mexickém, čínském či francouzském designu.

Článek

Sladěný noční stolek a šatní skříň jsou základem pro vkusně zařízenou ložnici. Pokud ložnici doplníte o bytové dekorace ve stejném stylu - vázy, svícny, zrcadla, lampy, rámečky na obrázky, koše, lustry ve stejném ladění, tak jen podtrhnete styl a atmosféru interiéru.

Čínský nábytek dodá interiéru exotický nádech

Čína je jedna z nejstarších civilizací, kde se tradiční řemesla dědí z generace na generaci. Výroba nábytku ve zdejších manufakturách bez velkých inovací pokračuje už po staletí, takže technologické postupy jsou prověřené a propracované k dokonalosti.

V Číně je navíc dostatek exotického dřeva i vhodných barev a zušlechťujících laků zvyšujících odolnost dřeva vůči vlhkosti a poškození.

„Čínský nábytek vzbuzuje opravdu mimořádnou pozornost, především díky své jedinečnosti. Ať už jde o staré kusy čínského nábytku nebo nový nábytek, který vychází z původních předloh a je velmi jemně zpracován do moderního stylu. Atraktivní je také možnost kombinovat jej s moderním interiérem a podtrhnout tak jeho originalitu,“ říká Michal Černý, majitel společnosti, která ve svém obchodě nabízí orientální nábytek.

Mexický nábytek prostor rozjasní

Interiéru dodá na hravosti a jasu nábytek v mexickém stylu. Tento nábytek hraje všemi barvami duhy a jeho barevný základ by měla tvořit červená a odstíny žluté, tedy barvy velmi dynamické a pozitivní. Odřené rohy jsou tomuto nábytku vlastní, a tak mu ani dlouhodobější používání neuškodí.

Do dámských ložnic volte nábytek méně robustní a rozměrný. Vsaďte spíše na eleganci a oblé linie.

Ladný nábytek v italském stylu do dámských ložnic

Italové jsou proslulí svým životním stylem, který jim umožňuje se povznést nad starosti všedních dní. Nábytek, který se jejich stylem inspiruje je tak lehký a snadno přemístitelný.

Pokud chcete do nábytku více investovat, vsaďte na starožitnost. Romanticky bude působit nábytek ve stylu biedermeier první poloviny 19. století, který je typický pro měšťanskou kulturu českých zemí.

Nábytek ve stylu biedermeieru ocení opravdoví znalci

Biedermeier představuje významnou etapu v dějinách českých zemí, je historickým odkazem k českému umění, které vychází z dlouholeté řemeslné tradice, obzvláště jeho nadčasové tvary i dnes působí futuristicky.

"Nadčasové designy se projevovaly hlavně u sedacího nábytku a v použití ušlechtilých dřevin a ve skladbě dýh, které tvoří jedinečné obrazce. Biedermeier je prost ornamentu a vyznačuje se esovitými tvary a čistými liniemi,“ vysvětluje Petr Smaha, spolumajitel firmy, která tento starožitný nábytek nabízí.

Fandové ekologie zase ocení sladěný nábytek v jednotném skandinávském stylu. Dominuje mu světlé dřevo - borovice, smrk a v interiéru svými tvary neruší. Zapadne do jakéhokoliv moderně zařízeného interiéru.

Pokud se chystáte zařizovat nový interiér, vždy si rozmyslete, který interiérový styl je vám blízký a ve kterém by se vám dobře žilo. Základní kusy do prostoru pak volte výhradně v tomto stylu. Interiér pak bude působit celistvě a harmonicky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám