Hlavní obsah

Samota na vlastním ostrově, ovšem na dohled od civilizace

Novinky, nes

Milovníci života v klidu a odloučení od civilizace by měli zpozornět. Právě oni totiž nejlépe ocení výhody bydlení na vlastním ostrově. Nikoli však na ostrově ztraceném kdesi uprostřed oceánu, kam ani želva nepáchne, jak je rok dlouhý. Tento ostrov se jmenuje Tavern Island. Je na dohled od pevniny, jejíž vymoženosti jsou tak po ruce kdykoli je potřeba, ale člověk přesto zůstává příjemně daleko, když právě nemá zájem o rozruch.

Foto: Profimedia.cz

Na okrajích ostrova je několik pláží.

Článek

Ostrov správně náleží k území amerického státu Connecticut, a to kvůli garáži a loděnici, které stojí naproti na pevnině v Rowaytonu. Nicméně, směrem na jih se rozkládá Long Island a s ním samozřejmě celý New York. Na přílišnou odloučenost od velkoměstského prostředí si tudíž budoucí majitel rozhodně nebude moci stěžovat.

Foto: Profimedia.cz

Ač je ostrov ze všech stran obklopen mořem, nechybí sídlu klasický venkovní bazén.

Foto: Profimedia.cz

V izolaci a přece na dohled civilizace. Co více si přát?

Na ostrově je kromě hlavního sídla vystavěného v roce 1900 v tudorovském slohu domek pro správce, loděnice a stylová čajovna. V loděnici je nejenom vlastní dílna, ale v horním, dřevem hojně obloženém patře také herna a jeden pokoj s koupelnou určený pro hosty. Správcův dům je zařízen ložnicí, koupelnou, toaletou, kuchyní a studovnou. Vlastní kamenná rezidence se šindelovou střechou a částečně přístupným podkrovím má čtyři ložnice, dvě koupelny a toaletu. Cena ostrova se všemi budovami a zařízením je necelých 220 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj s krbem

Celkový součet obytných ploch činí 568 metrů čtverečních. Ostrovní rezidence je jako stvořená pro milovníky koupání. K dispozici mají hned několik soukromých pláží a navíc velký nekonečný bazén.

Foto: Profimedia.cz

V patře loděnice je herna.

Přístup z pevniny je po vodě, na ostrově je proto maličký soukromý přístav chráněný hrází.

Foto: Profimedia.cz

Stylový domek s prvky imitujícími asijskou architekturu slouží jako čajovna.

Nekonečný bazén

Nekonečné bazény neboli bazény se skrytým či ztraceným okrajem mají alespoň jednu ze stran na stejné úrovni s hladinou vody, která může (ale nemusí) přes ni přetékat. Obvykle jsou umístěny na vyvýšené ploše, takže při pohledu z bazénu vzniká dojem, že se hladina vody dotýká obzoru. Je „nekonečná“.

Výjimečně hezký efekt vzniká při umístění bazénu tak, aby „nekončící“ hladina měla pokračování ve vodní ploše na obzoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám