Hlavní obsah

Rezidence známého umělce je hravá i bláznivá

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahlédněte s námi do nevšední rezidence ruského umělce - klauna Slávy Polunina. Jeho bydlení rozhodně není pro každého. Ocení ho ti, kdo mají rádi velkou kreativitu a baví je interiéry sladěné v jednotném stylu. Umělec si totiž libuje ve víceméně jednobarevných pokojích nebo v prostorách zdobených jedním dominantním motivem.

Foto: Profimedia.cz

Umělec si libuje v netradičně řešených interiérech. Nebojí se ani kýčovitých motivů a výrazné barevnosti.

Článek

Majitel a autor domu Sláva Polunin je proslulým klaunem a zakladatelem Akademie bláznů. Není se tak čemu divit, že i jeho bydlení je hravé, hodně kreativní a trochu bláznivé. Jde o stavbu, ve které je k vidění řada surrealistických pokojů, které vyvolávají dojem, že jde o snové prostory.

Foto: Profimedia.cz

Štít domu zdobí shluk mnoha ptačích budek.

Originálně řešená stavba se nachází poblíž francouzského městečka Crécy la Chapelle asi 40 minut od Paříže. Interiéry vypadají trochu jako divadelní scény, ve kterých mistr klaunských performancí Polunin předvádí svou show.

Foto: Profimedia.cz

Umělec zvolil pro pracovnu motiv, který ozdobil nejen stěny, ale pokryl i nábytek.

Umělec při zařizování hodně popustil uzdu fantazii, ale držel se vždy jednoho základního motivu. I přesto, že jde o celkem striktní řešení, působí prostory domáckým a zabydleným dojmem.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň působí domáckým a zabydleným dojmem. Krášlí ji delftský porcelán.

V domě s názvem La moulin Jaune a jeho okolí podle serveru Curiosity čas od času probíhají různé show a akce spojené s profesí Polunina. Jde o různá divadelní představení, pikniky a workshopy.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice má lehce fururistický styl a dominuje je kompletně zřízená v bílé barvě.

V rozlehlé zahradě u domu nechybí řada uměleckých děl, jsou v ní vysázeny pestré květiny.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Veškeré prostory jsou vytvořeny tak, že se v nich prolíná každodenní život a umění. Jsou místem, kde umělec žije i tvoří a setkává se s lidmi. Jde tak o netradiční pojetí bydlení, které je otevřené světu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám