Hlavní obsah

Prohlédněte si nejkrásnější objekty k bydlení z mezinárodní soutěže

Novinky, tnk

Vila u jezera, zámek a plážový bungalov se praly o první místo v mezinárodní soutěži o nejkrásnější bydlení. Objekty soupeřily v klání americké televize HGTV s názvem Ultimate House Hunt neboli Velké hledání domů. Oceněno bylo nakonec devět staveb. Některé z nich si můžete prohlédnout. Absolutním vítězem se stala nemovitost na pláži v Laguna Beach v USA.

Foto: Profimedia.cz

Vítězná stavba v Laguna Beach v USA je okázalým odpočinkovým domem.

Článek

Podle titulu Sun Sentinel se nejlepší stavbou stal dům se čtyřmi ložnicemi a extra vysokými stropy, které dávají stavbě iluzi většího prostoru. Ten porotu soutěže naprosto očaroval.

Efektní stavba je plná skleněných stěn - od podlahy ke stropu. Výhodou je, že z domu je krásný výhled na oceán a vlny. Nechybí venkovní kuchyňský kout a další vychytávky.

Foto: Profimedia.cz

Fascinující obytný prostor nabízí svým hostům plné pohodlí.

O vítězi rozhodovala porota i hlasující z řad veřejnosti, kterých bylo téměř 900 tisíc. Na stránkách soutěže si mohli prohlédnout mimořádné domovy 88 finalistů ze třináctky zemí, které jsou zastoupeny vedoucími realitními společnostmi světa.

Foto: Profimedia.cz

Některé stavby mají hodně romantického ducha.

Menší procento oceněných staveb mělo spíše komornější charakter. Patří mezi ně i drobný plážový domek určený pro odpočinek v páru. Ten rozhodně nezapře poetického ducha.

Foto: Profimedia.cz

Příznivce si získal i méně okázalý domek.

Většina oceněných objektů ale vynikala spíše okázalostí a velkolepostí. Součástí stavby nebo pozemku jsou zpravidla bazény, které jsou pro hlasující zjevně důležitým prvkem zvyšujícím komfort a pohodlí obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Inspirujícím objektem je i otevřený prostor s bazénem.

Pokud vás zajímají i české stavby, prohlédněte si letošní finalisty v oblasti novostaveb v soutěži Česká cena za architekturu, jejímž účelem je nalézt nejinspirativnější stavbu u nás. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám