Hlavní obsah

Prohlédněte si jedny z nejkýčovitějších vánočních výzdob, vyhněte se jejich napodobení

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejšílenější vánoční domy světa hýří ještě stále světelnými dekoracemi s vánočními motivy. Perfektně odpovídají rčení, že všeho moc škodí. Pokud budete i vy zase za rok zdobit svůj dům, rozhodně si neberte příklad z těchto dekorací. Nehledě na to, že majitelům se po Vánocích účet za elektřinu líbit rozhodně nebude.

Foto: Profimedia.cz

Některé domy připomínají přezdobené perníkové chaloupky.

Článek

Někdy se i velká snaha může vymstít. Důkazem toho jsou velkolepě dekorované rodinné domy, které o Vánocích jejich majitelé přezdobili. V Česku jsou naštěstí takto předekorované domy raritou a jde spíš o výzdobu typickou pro některá americká předměstí větších měst.

Foto: Profimedia.cz

Nesourodé a barevně odlišné světelné dekorace domu na kráse nepřidávají.

Pro všechny takto přezdobené domy je typické využití mnoha nesourodých motivů naráz. Pokud tedy volíte světelné dekorace, nekombinujte spolu najednou mnoho motivů.

Ideálně se držte jednoduchých světelných LED řetězů, případně zvolte světelné promítání bodů, vloček či hvězdiček na fasádu. Vyhněte se ale barvám.

Pokud rozsvítí vánoční výzdobu své zahrady, zaplatí pokutu téměř 300 tisíc korun

Zahrada
Foto: Profimedia.cz

Příliš mnoho světelných postaviček vytvoří spíš strašidelné prostředí než příjemnou pohádkovou atmosféru.

Pro vánoční světelnou dekoraci na domech platí, že méně je více. Držte se proto uměřené výzdoby a mějte na paměti, že jednoduché světelné řetězy, případně svítící hvězdy či vločky naprosto stačí k vytvoření pohádkové zimní atmosféry.

Foto: Profimedia.cz

Přezdobená fasáda stavby bude připomínat spíš vykřičený dům než útulný domov.

Ti, kdo chtějí výraznější dekoraci domu, mohou zvolit LED světelné sítě, které vydávají bílé světlo. Použít se dají v interiéru či exteriéru. Efektně vypadají i LED závěsy, které budou vzdáleně připomínat rampouchy.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám