Hlavní obsah

Přivítejte Velikonoce s elegantními skleněnými dekoracemi

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční barvení vajíček a výzdoba domácností patří nedomyslitelně k tradici českých Velikonoc. Co to ale letos zkusit jinak, možná trochu moderněji? Jednou ze zajímavých a zároveň velmi elegantních možností je využití skleněných velikonočních dekorací.

Foto: Glassor (2x)

Skleněné, ručně malované kraslice lze pořídit za 105 Kč.

Článek

Neokoukanou možností jsou zejména skleněné kraslice, které někteří výrobci nechávají ručně malovat. Kraslice, určené k zavěšení na větvičky ve váze, nebo do okna, anebo jen k vyskládání do ošatky či do misky na stůl se vyrábějí v různých variantách.

Foto: DT Glass

Vajíčka s očkem v duhových barvách lze pořídit za 59 korun za kus.

Tradičně barvená vajíčka hýří charakteristickými velikonočními barvami, tedy červenou, žlutou a zelenou. Zajímavou možností jsou i vajíčka, kde se barvy do sebe jakoby vpíjejí.

Foto: Glassor

Spíše designový vzhled mají vajíčka v barvách jako je fialová nebo zlatá. Prodávají se za částky od 67 do 83 korun.

Kdo se i během Velikonoc chce držet určité designové linie anebo si potrpí na luxusnější vzhled, má na výběr vajíčka prakticky v jakékoli barvě. Bez dalších ozdob, nebo s jemným plastickým dozdobením, podobným tomu, které známe z vánočních ozdob.

Elegantně vypadají například vajíčka v jemné fialové barvě se zlatým zdobením, anebo rovnou celá zlatá vajíčka jen s černými tečkami.

Foto: DT Glass

Foukané vajíčko s kuřátkem lze pořídit za 99 korun.

Kromě klasických vajíček lze volit i jiné dekorační prvky k zavěšení s velikonoční tematikou.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Roztomile působí například vajíčko - „kukaňka” z čirého skla s malým kuřátkem uvnitř. Komu se nehodí k zavěšení, může doplněk umístit do čerstvého zeleného osení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám