Hlavní obsah

Praktické stolní grily jsou ideální volbou na malé terasy

Pokud v létě rádi grilujete, ale nedisponujete prostornou terasou nebo zahradou na plnohodnotný stojací gril, pak můžete vyzkoušet stolní grily. Co do funkčnosti si s klasickými nezadají, jejich velkou předností je bezpochyby jejich skladnost.

Foto: Ofyr

Při grilování na stole rozhodně volte grily, které nevytvářejí dým. Dobrým tipem je třeba gril Ofyr Tabl’O. Griluje se na kokosových briketách.

Článek

Pokud se chystáte grilovat přímo na stole a máte kolem hodně sousedů, pak se vyplatí zauvažovat nad bezkouřovým grilem. Komfort během grilování bude bezpochyby větší a nebudete muset řešit, zda kouř někomu vadí.

Bezkouřové grily na dřevěné uhlí mají nízkou spotřebu a umožňují plynulou regulaci teploty. Novinkou poslední doby jsou grily, které díky odbouratelným kokosovým briketám vytvářejí minimum kouře, který je odváděn směrem vzhůru.

Foto: Einrichten design

Stolní gril Eva Solo Tischgrill z porcelánu, dřeva a nerezu má praktické madlo a je tak možné ho snadno přenášet po zahradě.

Dbejte na to, aby měl gril speciální nádobu, do které odkapává tuk během grilování. Vyplatí se také robustnější konstrukce. Klasikou jsou grily z oceli.

Foto: Danato

Uhlíkový gril s rozdmýcháváním ohně nabízí rychlejší ohřev plotýnky.

Řadu stolních grilů oceníte i během grilování v parcích a na veřejných prostranstvích, která jsou k tomu určena. Pokud plánujete gril takto využívat, rozhodně berte v potaz jeho váhu a snadnou přemístitelnost. Ideální jsou grily s uchy pro snadnější přenos.

Foto: Ella James, Yellow Octopus

V létě oceníte přenosné ocelové grily, které jsou skladné a nenáročné. Za pozornost stojí i elegantní gril, který má geometrický křížený dřevěný podstavec a elegantní bílé tělo. Působí subtilně, ale je stabilní.

Ti, kdo si nechtějí špinit ruce s uhlím, mohou zvolit elektrické grily. Pokrmy na nich připravené sice nemají stejnou chuť jako ty připravované na uhlí, ale jejich velkou výhodou je snadná údržba.

Vyjímatelné grilovací pláty mají zpravidla nepřilnavou úpravu, stačí je tak jen omýt – a je hotovo.

Foto: Yellow Octopus, Sencor

Zajímavým tipem je dvoupatrový gril, který vespod obsahuje zařízení na raclette a nahoře dvě různé grilovací desky. Ty má i designový elektrický stolní gril Sencor SBG 206BK v bambusovém designu.

U stolních grilů se rozhodně vyplatí volit kousky, které mají dvě části – rovnou a mřížkovanou. Můžete na nich pak grilovat maso i opékat například zeleninu nebo vsadit na sladké a ogrilovat si jako dezert ananas nebo připravit lívance.

Anketa

Používáte raději stolní gril, nebo klasický, samostatně stojící?
Stolní
16,4 %
Samostatně stojící
53,9 %
Oba, podle příležitosti
15,2 %
Žádný, negrilujeme
14,5 %
Celkem hlasovalo 2250 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám