Hlavní obsah

Praktické doplňky, které doladí každou koupelnu

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou nezbytné, praktické a krásné. Patří na ně drobnosti, které používáme v koupelně při ranní hygieně i večerním relaxu ve sprše. Mají svůj styl, design, nabízejí rozmanité materiály, tvary i barvy. Nejlépe vyniknou, když je pořizujeme jako jednotné kolekce.

Foto: Sapho

Ženy symbolizuje oblouk a jemná linka, muže hranatý tvar. Ten skvěle vynikne zejména v koupelnách moderního stylu: mýdelník, dávkovač a box na zubní kartáček ze série Lounge jsou přesně takové.

Článek

Ani kapka neuteče 

Foto: Asko-Nábytek

Do sprchy na chalupě, která je zapuštěna do niky, nemusíme pořizovat speciální sprchové boxy s dveřmi. Stačí prostor vybavit jednoduchým sprchovým závěsem o rozměru 180 x 200 cm, třeba s vodními motivy delfínů.

V detailu je síla

Foto: Kik

Drobné doplňky slaďte do jednoho stylu a odstínu, pořizujte si kolekce. Do série určitě patří dávkovač na mýdlo či kelímek na kartáček. Příjemný je odstín máta a dřevěný prvek, evokují přírodu.

Mýdlenka i na šperky

Foto: Sapho

Krásně tvarovaná mýdlenka ze série Iside evokuje vyfrézovaný oblázek a lze ji použít na drobnosti, které nechceme ztratit. Třeba na rychlé odkládání šperků, které nepatří pod vodní proud.

Zrcadlo - dekorační prvek i kouzelník se světlem

Tipy a trendy

Využijte stěny

Foto: Asko-Nábytek

Co nestojí na podlaze, visí na volné zdi. Do prostoru sprchy umístíme nástěnný kovový regál Escala, cena 249 Kč, který pojme vlasovou a tělovou kosmetiku.

Black design je oblíbený

Foto: Sapho

Potrpíte si na doplňky v černé barvě? V tom případě můžete do koupelny použít např. designové stojany Florida s držákem ručníků nebo držákem toaletního papíru a WC štětkou v luxusním matně černém provedení.

Koupelny v přírodním stylu zaujmou milovníky přirozené krásy

Tipy a trendy

Koš na drobnosti

Foto: Sapho

I v koupelně se hodí malý odpadkový koš. Šikovný je třeba pedálový typ Potty, který nabízí kromě stylového designu i tiché a plynulé dovírání víka díky technologii Soft Close.

Krok do měkkého

Foto: decoDoma

Koupelnová předložka je dekorativní doplněk i bezpečnostní prvek. Má protiskluznou spodní stranu, jemně promasíruje bosé chodidlo, rychle schne. Nopky jsou vysoké 1,2 cm, materiál drobný žinylek. Velikost 50 x 80 cm, 100% polyester, cena 199 Kč.

Vždy při ruce

Foto: Kik

Úložné prostory vždycky tak trošku chybí, proto se vyplatí pořídit jednoduchý nábytek a mít ručníky složené rovnou v koupelně. Vzdušný dřevěný regál je za 529 Kč, froté předložka vyjde na 105 Kč.

Anketa

Líbí se vám doplňky v černé barvě v koupelně?
Ano, vypadá to velmi stylově.
24,7 %
Některé ano.
13 %
Je mi to jedno.
2,1 %
Ani moc ne.
9,6 %
Ne, to se mi nelíbí.
50,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3320 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Keramika v koupelně miluje velké formáty

Keramické obklady a dlažba jsou tradiční materiály do koupelny. Mohou nás ještě výrobci něčím překvapit a nabídnout něco nového? Určitě ano. Trendem jsou...

Hitem jsou umyvadla na desce

Umyvadlo je dominantou koupelny. Dvojnásob to bude platit, sáhnete-li po některém z aktuálních trendů – umyvadlové míse na desce či umyvadle geometrických nebo...

Výběr článků

Načítám