Hlavní obsah

Koupelny v přírodním stylu zaujmou milovníky přirozené krásy

Novinky, tnk

Velkým interiérovým trendem poslední doby je návrat k přírodě. Tlumené teplé odstíny a použití dřeva se objevují i v koupelnovém designu a prostoru dodávají na eleganci a nadčasovosti. Přírodní styl se dobře snoubí s provensálským a venkovským. Právě jejich prolnutím můžete vytvořit dobře sladěný interiér i s koupelnou či toaletou.

Foto: Dřevojas

Kousky s prvky alpské louky dodají koupelně přírodního ducha.

Článek

K přírodnímu stylu bezpochyby patří i oblé organické tvary. Novinkou je třeba nábytek, ve kterém nechybí ani skutečné květy z posečené alpské louky nalisované na voděodolném laminátu. Povrch je zalakovaný pouze tenkou vrstvou laku, a tak zůstává zachovaná jak vůně, tak nerovná struktura slisované přírodniny pro realistický zážitek z materiálu.

Přírodní styl v koupelnách je oblíbený hlavně ve skandinávském stylu. Inspirace saunami, které jsou v severském stylu neodmyslitelnou součástí běžné hygieny, je rozhodně na místě. Čím víc dřevěných prvků, tím lépe. Volte ideálně masivní dřevo v úpravě určené do vlhkého prostředí.

Foto: Quick-Step, Melody Maison

Zleva: podlaha Signature Laminate se hodí i do koupelen. Vlhkost nepropustí. Prostor pak můžete dekorovat třeba trendy dřevěným žebříkem.

Držte se hlavně ekologických materiálů a nebojte se ani vintage prvků. Ty se k přírodnímu stylu také hodí a doladí koupelnu k dokonalosti.

I recyklované kousky nebo prvky, kterým dodáte novou funkci, budou hrát v koupelnách prim. Využití tak najde třeba starý košík na ručníky nebo žebřík sloužící jako věšák.

Foto: Schöner Leben, Melody Maison

Proutěné dekorace do koupelny v přírodním stylu neodmyslitelně patří.

Výhodou přírodních prvků v koupelnách je fakt, že jim případné opotřebení neubere na kráse. U kvalitních materiálů se s patinou zpravidla naopak počítá.

Rozhodně to platí o odolných dřevinách, mramoru nebo kůži. I po letech si tak můžete být jisti, že z kurzu nevyjdou.

Foto: Meir Australia

V trendy koupelnách se hodně objevují přírodní materiály, jako je mramor nebo dřevo.

I koupelny dnes často slouží jako jakési miniaturní lázně, které nám umožňují uniknout shonu každodenního života. Trendem se stávají samostatně stojící vany a velkorysé prostory plné světla a přírodních materiálů, které připomínají prostředí známé ze saun a lázní.

Foto: Quick-Step

Dřevo dobře vynikne v kombinaci s ostatními přírodními materiály i se surovým betonem.

Inspiraci přírodou volte i na textiliích a dekoracích do koupelen. Vhod přijdou trendy motivy listů palem, vážek, motýlů nebo exotického ovoce. Ve větších prostorách se nebojte výraznějších motivů, ale stále se držte tlumených barev známých z přírody.

Foto: Lime Lace, Melody Maison, Tesalate

Prostor dolaďte ručníky s rostlinnými motivy.

V koupelnách jsou stále hodně v kurzu také působivé metalické odlesky, zejména pak měděné a bronzové či zlaté prvky v kombinaci s bílým nebo také zeleným mramorem.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám