Hlavní obsah

Pohodlné venkovní postele zpříjemní pobyt na zahradě či terase

Novinky, tnk

Dnes už na zahradu nemusíte volit jen polohovací zahradní lehátko, ale můžete si dopřát odpočinek na lůžku, které je svým pohodlím srovnatelné s klasickými postelemi. Pokud zvolíte zastíněné dvoulůžko s vyšší matrací, pravděpodobně si užijete podobný odpočinek jako v ložnici, jen na čerstvém vzduchu.

Foto: Lagoon, Hommés studio

Postel se stříškou ochrání před příliš intenzivním sluncem.

Článek

Pokud chcete, aby byl odpočinek opravdu pohodlný, volte lůžka, která jsou polohovací nebo obsahují venkovní polštáře z umělých hmot. Prim bude hrát i odkládací stolek po boku venkovní postele.

Foto: Chaplins Furniture

Vhod přijdou i polštáře, které je možné nechávat venku.

Pokud budete chtít lůžko ze dřeva, volte raději tvrdá a odolná dřeva typu teak, palisandr nebo wenge. Takové materiály budou dlouhodobě odolné i vůči vlhkosti, horku a škůdcům.

Foto: Go Modern Furniture

Základ je pohodlná a pevná matrace.

Ti, kdo mají problémy s usínáním ve venkovním prostředí, mohou zkusit lůžka, která svým tvarem připomínají skořápku. Díky houpavému pohybu se zabavíte a ukolébáte k spánku. Tento typ venkovních lůžek si bezpochyby oblíbí hlavně děti, jimž mohou nahradit klasické houpačky.

Foto: Hommés Studio

Houpací postel doslova ukolébá k spánku.

Z materiálů pro umělohmotné postele a lehátka je v poslední době hodně v kurzu umělý ratan s kovovou konstrukcí, který působí přírodním dojmem. Jde o lisovaný plast, který díky své barevnosti věrně imituje známý ratanový nábytek. Výhodou je odolnost vůči jakémukoliv počasí. Na zimu je i přesto vhodné postele skrýt.

Foto: Lagoon

Pokud chcete odpočívat v páru, volte ideálně rovnou dvoulůžkové lehátko se silnější matrací.

Pokud jste fandové přírodních materiálů a rostlin v exteriéru a interiéru, zkuste i do venkovního prostoru zakomponovat závěsné květináče. Ty pomohou prostor proměnit v exotický ráj.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám