Hlavní obsah

Pasivní a nízkoenergetické domy v Brně

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Stavbě pasivních a nízkoenergetických domů bude věnován veletrh Pasivní domy 2007, který začíná ve středu 10. října na brněnském výstavišti. Kromě možnosti konzultace s odborníky se zde budou moci zájemci o tento ekologicky šetrný způsob stavění dozvědět i leccos o nových produktech a postupech.

Článek

V Brně se dále nově otevírá Fórum vystavovatelů, na kterém se formou přednášek a následných diskusí představí nejnovější výrobní procesy a technologie vhodné pro pasivní domy. Fórum se bude konat na výstavišti od 11:15 hodin a je stejně jako celý veletrh pro všechny zájemce přístupné zdarma.

Výhodou tohoto typu staveb je zejména to, že podstatně ušetří náklady na vytápění, přičemž uživatelé takových domů nejsou nijak ošizeni o kvalitu bydlení. Vstupní náklady na takovou stavbu jsou o něco málo vyšší, ale mnohdy i proto, že podobné domy se staví podle kvalitních architektonických návrhů.

Domy využívající solární energii zdobí Londýn i kvalitní architekturou. Foto: Peabody Trust

Trend pasivních a nízkoenergetických staveb zachvátil již celou západní Evropu, i v Čechách se zájem zvyšuje. To dokládá i fakt, že ekologicky šetrné stavby v posledních letech získávají i mnohá ocenění na architektonických soutěžích. Letos na jaře tak například získal Grand Prix obce architektů projekt Sluňákov (Projektil architekti), který vychází z principů nízkoenergetických staveb.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám