Hlavní obsah

Partneři trvale žijí v protipožární věži, nemohou si ji vynachválit

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partneři Dabney Tompkins a Alan Colley si splnili sen a v Oregonu ve Spojených státech amerických si postavili dům ve stylu strážní protipožární věže. Nevšední stavba má hned několik výhod. Jsou jimi úchvatné výhledy do okolí a maximální soukromí, které může takto vysoce postavená stavba rozhodně nabídnout.

Foto: Profimedia.cz

Netradiční rodinný dům inspirovaný protipožární věží

Článek

Pár se původně přestěhoval z velkého rozlehlého domu v Dallasu do bytového domu v Portlandu a požární objekt jako víkendovou chatu si podle titulu Tree Hugger postavil v roce 2010. Později se ale do domu pánové přestěhovali natrvalo a dnes už si nedovedou představit, že by žili jinde.

Foto: Profimedia.cz

V kádi si pár užívá nerušené relaxace a výhledů do okolí.

Do domu majitelé investovali všechny své prostředky. Dnes mohou žít ve vlastním domě o velikosti 36 m², umístěném třináct metrů nad zemí. Opuštění rušného městského života a návrat k přírodě byl podle páru magický.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízen útulně a funkčně. Dominuje mu dřevo.

K stavbě nevšedního domu je inspirovalo přečtení publikace o někdejších protipožárních stanicích. Rozhodli se tak jednu zkusit postavit.

Foto: Profimedia.cz

Na terase se našel prostor pro venkovní stůl a slunečník. Majitelé tak mají maximální pohodlí.

Dříve oba muži vykonávali vysoce ohodnocené zaměstnání, měli drahé automobily a živý společenský život v texaském Dallasu. Cítili se ale být v životě znudění a potřebovali nový impuls. To vše se proto rozhodli vyměnit za život ve věži a kompletně tak změnit svůj životní styl.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je vybavená plnohodnotně. Nejmodernější spotřebiče ale nečekejte.

Originální dům vznikl na rozlehlém pozemku, je plně vybavený a obsahuje vše, co běžné garsonky. Energii získává z fotovoltaických panelů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám