Hlavní obsah

Osvětlení inspirované okřídlenými tvory dodá interiéru romantickou atmosféru

Novinky, tnk

Ti, kdo si chtějí zařídit domov v romantickém stylu, mohou do interiéru zakomponovat osvětlení inspirované ptáky. Prostor tak dostane doslova křídla a bezpochyby i lehce fantazijního ducha. Tento druh osvětlení patří mezi nevšední designérské výstřelky, které všední interiéry dozajista zpestří.

Foto: Beaumonde

Lustry a lampy připomínající klece s umělými ptáčky pobaví děti i dospělé.

Článek

Klasické strohé prostory se vyplatí oživit dekoracemi ve výrazných barvách nebo nevšedním vybavením, které mu dodá šmrnc a originalitu. Právě takovými kousky mohou být lustry a lampy inspirované okřídlenými tvory.

Přijdou vhod do relaxačních prostor

Osvětlení s motivem peří působí hodně jemně a něžně. Hodí se proto předně do prostor, které jsou obecně určené spíš k odpočinku a relaxaci. Do pracoven se vyplatí volit kousky, které budou působit střídmějším a méně dekorativním dojmem.

Foto: Nedgis (2x)

Nástěnné lampy ve tvaru ptáků oživí všechny všední stěny.

Tento typ osvětlení můžete uplatnit v romanticky zařízených interiérech, v pokojích v boho, rustikálním nebo Provence stylu.

Naopak příliš nezapadne do prostor v trendy strohém brutalistním nebo městském stylu, ve kterých bude působit příliš dekorativně.

Foto: Idyll Home, Audenza

Lampičky na ptačích nožkách se stanou příjemným zpestřením ložnic.

Ptáci byli inspirací pro architekturu a design už dávno v minulosti. Tento motiv je typický například pro secesní styl, který hodně čerpal ze zvířecích motivů. Oblíbení byli i ve starém Egyptě, ve kterém měli v architektuře symbolické významy.

Foto: Studio Australia, Mindthegap

Osvětlení s těmito motivy skvěle zapadne do prostor zařízených v exotickém stylu.

Symbolika spojená s ptáky je velmi bohatá. Holubi značí štěstí, havrani naopak neštěstí, husy domácí štěstí, kolibříci radost, sovy moudrost apod.

Obecně jsou ale ptáci symbolem volnosti a svobody. Hodí se proto hlavně do ložnic a obývacích pokojů.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám