Hlavní obsah

Objevte krásu pastelových barev

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte v oblibě velké plochy sytých barev v interiéru, ale čistá bílá vás nudí? Pak se můžete spolehnout na jemné pastelové odstíny!

Foto: Primalex

Řada Primalex Ceramic nabízí 23 barev inspirovaných nerosty a přírodními úkazy v pastelových odstínech. Stěna je natřena odstínem Mořský akvamarín.

Článek

Pastelové barvy oceníme zejména v letních měsících, protože působí chladivým dojmem. Jsou vždy decentní a nevtíravé.

Mají navíc tu výhodu, že si díky stěnám či větším nábytkovým plochám v těchto barvách dovolíme extravagantnější doplňky výrazných odstínů, vzorů i tvarů, které lze po čase bez problémů obměnit. A to oceníme po celý rok.

Jak vznikají „pastelky“?
Pastelové barvy se tvoří smícháním základních odstínů s bílou, proto mohou na někoho působit vybledne, nevýrazně. Patří k nim např. pudrově růžová, světlá meruňková a broskvová, ledově šedá, modrá a zelená, světle modrá, šalvějová, fialková, mátově zelená.

Anketa

Máte rádi pastelové barvy v interiéru?
Ano, dodávají mu eleganci
76,9 %
Záleží na místnosti
16,1 %
Veselé barvy moc nemusím
7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1101 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nebojte se barev v kuchyni

Barvy dokážou povzbudit nejen naši náladu, ale také chuť k jídlu. Své místo si proto najdou i v takových prostorech, jako je kuchyň. Nebojte se experimentovat....

Výběr článků

Načítám