Hlavní obsah

Novým interiérovým hitem má být sytá bleděmodrá barva

Novinky, tnk

Sytá bleděmodrá barva neboli Aqua bude podle anglické společnosti WGSN, která se už od roku 1998 zabývá prognostikou trendů, velkým hitem pro rok 2021. Jde o ideální barvu do letních interiérů, protože do nich vnese mořskou atmosféru, která k létu neodmyslitelně patří. Vyzkoušet ji můžete už letos.

Foto: Nedgis (2x), Audenza, Sweetpea & Willow

Inspirujte se tvary připomínajícími obyvatele moře i barvou vodní hladiny.

Článek

Jde o barvu, která je hodně často používaná na webových stránkách. Podle společnosti WGSN právě tento odstín modré symbolizuje pokrok v komunikačních technologiích.

Tato pozitivně působící barva, inspirovaná pokrokem v technologiích a vodou obecně, rozjasní v příštích letech mnoho interiérů.

Foto: Beaumonde, Nedgis

Inspirujte se lucernami známými ze středomořských oblastí.

Světle modrá barva vyvolává pocity jasnosti, je spojena se sportovními aktivitami a bývá často využívána v komerci.

Jak už název napovídá, barva je inspirovaná předně vodou a jejími tóny. Nešlápnete proto vedle, když do interiéru zakomponujete kousky s mořskou tematikou.

Foto: Abstract House, Mode Prints

Fotoobrazy s mořskou tématikou vnesou do interiéru letního ducha.

Pokud jde o trendovost, barva navazuje na dnešní popularitu mint barvy neboli zelené mátové.

Obě vnesou do prostoru svěžest a spolu s bílou barvou budou vytvářet dojem čistoty. Pocitově jde o barvy z chladnějšího spektra, které se vyplatí kombinovat s dalšími studenými tóny (bílá, tmavě modrá, šedá) a také materiály (sklo, ocel, beton).

Foto: Amazonas Hängematten, VG New Trend

Letní posezení na bleděmodrých kouscích interiér i exteriér opticky zchladí.

Tato barva je často používána a vyhledávána středomořskými národy. V současnosti je neodmyslitelně spojena například s řeckým stolováním. Důvodem je její spojitost s mořem a zároveň schopnost vyvolávat v horkém počasí dojem chladu.

O modré je také známo, že na rozdíl od červené, která chuť k jídlu povzbuzuje, tato barva ji naopak potlačuje. Jde tak o vhodnou volbu do kuchyní všech dietářů a těch, kdo chtějí jíst střídmě.

Foto: Creative Tops

Ti, kdo rádi sledují trendy, se mohou nechat inspirovat i mint barvou, která se bude s odstínem bleděmodré skvěle doplňovat. Tato kombinace barev je obzvlášť vhodná do koupelen, ložnic nebo dětských pokojů a všech prostor určených k odpočinku a relaxaci.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám