Hlavní obsah

Netradiční nápady proměnily byt v dokonalý a nadčasový domov

Právo, Gisela Růžičková

Na návštěvu vzorového bytu 3+kk nás pozvali manželé Richard a Jarmila Pálovi, kteří si pořizují právě takový. Velký dojem na ně udělal byt v moderním bytovém komplexu v Malešicích, na který si rádi počkají. Měl by být dokončen v lednu příštího roku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vybavení propojeného obytného prostoru odpovídá jak konceptu zeleného pojetí bytu, tak zejména požadavkům moderního bydlení.

Článek

Proč je oslovil projekt ByTy Malešice? „Je to hlavně příjemná lokalita. Aniž bychom to tušili, a oba jsme Pražáci, Malešice jsou díky metru blízko centra. Na stanici Želivského je to autobusem pár minut a do stanice Zborov – Strašnické divadlo se dostaneme pěšky za pět minut,“ dozvídáme se od Richarda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nápadité dekorace zdobí celý byt, zejména obrazy nebo květiny – důkazem toho je i předsíň.

Mladý pár také mile překvapilo, že se nebudou stěhovat na klasické sídliště, ale že v okolí jejich budoucího bytu jsou hlavně vilky, rodinné domky a parky. Ten největší Malešický se právě revitalizuje. Už dnes se tu vyjímají nově vysazené stromy, záhony, lavičky, cesty pro chodce, stezky pro cyklisty a bruslaře či vodní kaskády. Jsou tu i nová hřiště pro děti. Pálovi mají syna i psa, tudíž oceňují i speciální louku pro domácí mazlíčky.

Bydlení zahalené zelení

Manželé mají kolem sebe rádi zeleň. Když zjistili, že jednotlivé domy budou mít zelené střechy a do fasád zapuštěné vzrostlé stromy, rostliny se budou popínat po fasádách a v parteru se počítá s habrovou alejí i květinovými záhony, neváhali ani minutu!

Foto: Milan Malíček, Právo

V ložnici, pojaté v příjemných bílých, hnědých a béžových tónech, vyniká pohodlná postel a praktická šatní skříň.

„Ale nebyl to jediný důvod, proč jsme si vybrali právě tento byt. Součástí projektu je obchodní promenáda, supermarket se zahradou na střeše, restaurace, centrum pro cvičení jógy, banka, drogerie a další obchody a služby. Pro nás a našeho syna je důležitá i škola v blízkém okolí, přes ulici je mateřská škola a gymnázium, poliklinika a ostatní služby.“

Byt pro tříčlennou rodinu 

Richarda i Jarmilu nadchlo moderní pojetí interiéru. Na první pohled je zřejmé, že byt zařizovali bytoví architekti nábytkem zhotoveným na míru. Do celého bytu namaloval na objednávku neotřelé obrazy Karel Kovařík, který byl u projektu od začátku.

Designérům se podařilo přirozeně propojit interiér s exteriérem, ať už jde o tvarové, barevné a materiálové řešení celého bytu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obytný prostor v příjemných bílých, tlumených hnědých a béžových tónech sjednocuje s ostatními místnostmi laminátová podlaha. Praktickou kuchyňskou linku se zabudovanými spotřebiči v lesklé bílé, kombinované dekorem dřeva, oživují barevné doplňky.

„Byt je pro nás velkým zdrojem inspirace,“ svěřuje se Jarmila. Místnosti stylově navazují jedna na druhou. Tím získal prostor bytu na kompaktnosti a působí vzdušně, prostorně a útulně. „Vyhovuje nám obytný prostor s kuchyní, kde budeme všichni trávit nejvíc času,“ upřesňuje.

Pro tříčlennou rodinu je tu dost místa a hodně světla, což dokazuje pohled na dvě téměř celé prosklené stěny. Také obytný prostor je zařízený v přírodních materiálech, v hnědých a béžových odstínech s dekory dřeva a doplňky v zelené a červené barvě. Pálovi s radostí poukazují na téměř nepostřehnutelný rozdíl mezi devatenáctimetrovou terasou a balkónem s truhlíky na kytky, o které se postará samozavlažovací systém.

Foto: Milan Malíček, Právo

Za zmínku stojí i místo uprostřed stěny vhodné pro televizi či akvárium, ale i oranžově vypolstrovaná osvětlená nika.

Hitparáda dobrých nápadů

Dětský pokoj je navržen pro školáka – syn Marek tu bude mít dost místa na hraní, pro počítač, k odpočinku, čtení a na učení. Designéři vybrali do této místnosti nábytek z odolného lamina, je tu i dostatek úložného prostoru. Na místo uprostřed stěny se může umístit televize nebo akvárium pro rybičky, případně klec.

„Dobrým nápadem je i vypolstrovaná osvětlená nika, která padla synovi hned do oka,“ říká Jarmila. A až se ze školáka stane ostřílený student, může tu vzniknout další užitečný úložný prostor.

Foto: Milan Malíček, Právo

Originální psací stůl pro školáka je navržený z barevného odolného lamina se spoustou polic pro umístění hraček i učebnic.

„V hitparádě dobrých nápadů u nás zabodovala i neviditelná magnetická stěna, kterou určitě synovi pořídíme. Může si na ni připevnit plakáty nebo poznámky.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Každý návštěvník dětského pokoje je nadšen z vychytávek kolem, zejména z magnetické stěny nad postelí.

V útulné ložnici navržené v tlumených hnědých a béžových barvách vynikají zelené a bílé doplňky. Bílé jsou noční stolky, proti posteli se vyjímá komoda a podél stěny šatní skříň s dostatečným úložným prostorem. Součástí zabudované šatní skříně je i zrcadlo. Zajímavá a praktická jsou tu třeba světla, která se dají ovládat jak od dveří, tak z postele. Účelným doplňkem jsou barevné měkké předložky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jednoduchá komoda ve vysokém bílém lesku je vyrobena na zakázku stejně jako police na stěně.

Designová koupelna i toaleta

O čistém designu se často říká, že je studený, ale v tomto případě lze místnosti charakterizovat jako nadčasové. Jsou oddělené a standardně zařízené. Umyvadlo, vana, obklady, dlažba, otopný žebřík, nábytek na míru i designové osvětlení. Vše působí útulně.

Foto: Milan Malíček, Právo

I koupelna, oddělená od WC, je ukázkou nadčasového designu, který si zakládá na kvalitě nábytku a zařizovacích předmětů.

V koupelně je dost místa na kosmetické přípravky, nechybí skříňka pod umyvadlem, výklopná skříňka vedle pračky, police ve výklenku, nad pračkou je i pracovní a odkládací plocha.

Technické údaje

Developer: SIDI PRAGUE

Architektonická kancelář: Casua, arch. Oleg Haman

Interiérový návrh bytu: studio Hronek Design

Dispozice bytu: 3+KK

Podlaží: 2NP

Orientace bytu: jih a východ

Velikost: 72,60 m2 + terasa 18,90 m2

Cena: 3 244 501 Kč bez DPH včetně parkovacího stání

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám